Jenter på flyplasser!

Det danske bandet Girls in Airports er i ferd med å få sitt store internasjonale gjennombrudd. Hvorfor får vi oppleve på denne liveskiva fra tre konserter i Tyskland.

Girls in Airports er originale på mer enn en måte.

Uten at de har fått den store oppmerksomheten her hjemme enn så lenge, er kvintetten Girls in Airports – for et navn – i ferd med å legge deler av den europeiske jazzmenigheta, og vel så det, for sine føtter. Med ei svært original instrumentering bestående av saksofonistene Lars Greve, som også spiller klarinett, og hovedkomponist Martin Stender, perkusjonisten Victor Dybbroe og trommeslageren Mads Forsby og tangentisten Mathias Holm, så sørger Girls in Airports for noe de er ganske så aleine om.

«Live» er bandets femte utgivelse siden de blei unnfanga i 2009 og såvidt jeg vet bandets første henta fra veien. I løpet av en Europa-turné i april fjor, blei det gjort opptak i Hamburg, Dresden og Berlin og herrene har plukka ut det beste av det beste – vil jeg tro.

Grunnen til at det København-baserte bandet har fått så stor oppmerksomhet både på hjemmebane hos Åge Hareide og Ståle Solbakken og lenger sør i Europa, er at de på et fascinerende og unikt vis har makta å fusjonere et slags nordisk jazzuttrykk med impulser fra indie-rock og verdensmusikk.

Det har ført til at de snakker til et publikum langt utenfor jazzmenigheta også – til og med et publikum som kan være frista til å bevege legemet underveis kan finne glede og tilfredsstillelse via Girls in Airports.

Mye av musikken er ganske så meditativ og reflekterende og at dette er fem musikanter som har lært hverandre å kjenne svært godt etterhvert, er det kollektive uttrykket et godt bevis på. Girls in Airports er enkelt og greit noe ganske for seg sjøl.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Girls in Airports

Live

Edition Records/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg