La biene suse

Komponisten Bjørn Bolstad Skjelbred, vokalgruppa Nordic Voices og trompeter Nils Petter Molvær har skapt et verk bortenfor det meste.

Et strålende samarbeid mellom Bjørn Bolstad Skjelbred, Nordic Voices og Nils Petter Molvær kan gjøre en forskjell.

Jeg blir på ingen måte overraska over at den sjangersprengende trompetsjef Nils Petter Molvær dukker opp i unike og spennende konstellasjoner. Hans gjesteinnsats på «The Bee Madrigals» føyer seg dermed elegant inn i rekka over musikalske møter han har vært med på å løfte.

Utgangspunktet her er samtidskomponisten Bjørn Bolstad Skjelbreds verk over seks satser for vokalsekstetten Nordic Voices. Bolstad Skjelbred har tatt tak i en tematikk som kanskje er relativt ukjent for de fleste av oss – i alle fall for meg, nemlig at deler av bierasen kan være uttryddingstrua. Gjennom tekstene her blir vi bevisstgjort dette faktumet – nok et eksempel på hva den menneskeskapte miljøforsøplinga kan føre til og hvilke konsekvenser det kan få.

Nordic Voices er et meget anerkjent norsk vokalensemble med hele verden som scene og de er åpenbart klare til å utfordre både seg sjøl og oss i et landskap der både talekor og tradisjonell korsang benyttes.

Molvær er med på å åpne ballet der avslutningssatsen også blir åpningssatsen. Hans umiskjennelige trompettone skaper som alltid ekstra oppmerksomhet rundt ethvert musikalsk budskap – han er enkelt og greit ei stemme som gjør noe med deg.

Med «The Bee Madrigals» har Bjørn Bolstad Skjelbred åpna opp nye dører. Han gjør det på et spennende og personlig vis og Nordic Voices og Nils Petter Molvær er flotte budbærere.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Bjørn Bolstad Skjelbred – Nordic Voices – Nils Petter Molvær

The Bee Madrigals

Aurora/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg