Tøff tango!

Sverre Indris Joner sammen med Tango for 3, Henning Kraggerud og KORK tar tangoen til nye høyder.

Sverre Indris Joner, Tango For 3, Henning Kraggerud og KORK er intet mindre enn ei kruttsterk pakke.

Hvis noen går rundt og tror at Sverre Indris Joner holder på med Hovedøen Social Club og ikke noe annet, så er dette en utmerket mulighet til å få gjort noe med den villfarelsen. Med «Con Cierto Toque de Tango», som betyr med et visst snev av tango, forteller han oss om sin voldsomme allsidighet og sin evne til å sette også tangomusikken inn i en større sammenheng.

I perioden 19. til 22. januar for to år siden gikk nok en liten, eller kanskje stor, drøm i oppfyllelse for multitalentet Joner som har en nesten leksikal oversikt over alt som finnes av latinsk musikk. Han hadde nemlig fått i oppdrag både å skrive og arrangere musikk for kvartetten med det logiske navnet Tango for 3, fiolinsolist Henning Kraggerud og sjølveste KORK, og i løpet av denne januarhelga blei altså drømmen en realitet og nå kan alle vi andre også få ta del i den.

Både som komponist, arrangør og pianist framstår Joner som en voldsom autoritet innenfor dette feltet. Jeg skal ile til å innrømme at dette ikke er det musikkuttrykket jeg kan mest om, men for mitt sanseapparat låter og klinger det så tangosk og så respektfullt overfor tradisjonen som vel mulig, samtidig som Joner har satt sitt eget bumerke på sluttresultatet.

Det har han sjølsagt fått utmerket hjelp til fra blant andre bandoneonist Per Arne Glorvigen, fiolinistene Odd Hannisdal og Henning Kraggerud og ikke minst uslåelige og allsidige KORK til å lose i mål.

Et visst snev av tango er altså den norske oversettelsen av tittelen. For meg er det mye mer enn et snev – det er tango i mange former og utgaver og med Sverre Indris Joners umiskjennelige klo over det hele. Flott, sterkt og originalt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Sverre Indris Joner & Tango For 3 – Henning Kraggerud – The Norwegian Radio Orchestra

Con Cierto Toque de Tango

Lawo Classics/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg