Fritt frem

Kjetil Møster har invitert med seg et stjernelag til en ekskursjon i de friere luftlag.

Saksofonist Kjetil Møster og de nye vennene hans like før energien blei sluppet løs.

Foto: Audun Humberset

Etter en USA-turné i 2014 med bandet Møster, kom Kjetil Møster i kontakt med det spennende Chicago-miljøet rundt bandene Tortoise, Isotope 217 og Natural Information Society. Det betyr et miljø med sterke bånd til både rock, funk, elektronikk, jazz og impro – univers som Møster også har vært tiltrukket av i mange år.

Året etter kom dermed møtet mellom de «to» i stand – i Møsters hjemby Bergen under Nattjazz og seinere tre dager i studio. Nå får alle som ikke var til stede – de som var til stede også sjølsagt – muligheten til å oppleve hva dette møtet førte til. Det både var og er spennende saker i de fleste grenseland.

Sammen med Møster treffer vi bassisten Joshua Abrams, trommeslageren John Herndon og gitaristen Jeff Parker. De har kollektivt unnfanga fem låter – frijazz javel, men med helt klare og strukturerte ideer som fundament. Dessuten er rockeaspektet også klart på plass – alle fire har tatt med seg impulser fra hele sin palett og ut fra det skapt noe helt eget.

Musikken er fri og åpen, men samtidig stort sett melodisk på sitt helt eget vis. Det er fire herrer med lytteegenskaper langt utenom det vanlige vi har med å gjøre og dermed utvikler de melodiske og rytmiske fundamentene seg organisk og på et spennende vis. Interessant og annerledes i et overraskende møte mellom usedvanlige musikanter fra begge sider av dammen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kjetil Møster – Jeff Parker – Joshua Abrams – John Herndon

Ran Do

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg