Ny og vakker stemme

Aldri hørt om Marianne Engebretsen? Da er vi alle fall to. Sjøl om hun har vært mer enn tilstede både på NRK Uhørt og på The Voice på TV 2, så har hun altså passert under min radar – til nå.

Marianne Engebretsen har all grunn til å smile lurt.

Marianne Engebretsen fra Stavanger har rukket å bli 30 år. I løpet av disse årene har hun garantert hatt mange drømmer og med utgivelsen av sin platedebut «Redefined» er jeg sikker på at en av dem har gått i oppfyllelse.

Det Engebretsen og hennes empatiske og fine band med blant andre sine nærmeste støttespillere og medprodusenter Thomas Engebretsen og Espen Tappel gir oss, er vakker og særprega popmusikk. Engebretsen framstår både som en vokalist med noe helt spesielt og dermed spennende og som en låtskriver som virkelig har noe å melde.

Det er noe vart, noe skjørt, noe vakkert, noe drømmende over budskapet til Engebretsen. Hun, og produksjonen, gir både stemma og uttrykket akkurat så mye luft som de spør etter og dermed får også musikken og tekstene hennes tid til å ta bolig i oss som lyttere.

Marianne Engebretsen vet sikkert like godt som de aller fleste som prøver å komme gjennom det trange nåløyet som heter radiospilling og oppmerksomhet, at det er veldig vanskelig å nå gjennom. Jeg synes at alle som vil låne øre til kvalitetspop med særpreg har ei utmerka anledning her: Marianne Engebretsen har nemlig noe sjeldent ved seg.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Marianne Engebretsen

Redefined

Leaf Records/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg