På høy tid!

Jeg har både hørt og lest om vokalisten og pianisten Laila Biali, men aldri hørt henne – før nå. Det var på høy tid!

Laila Biali har det meste på plass.

Laila Biali (37) kommer fra Canada, men har bodd i New York i en årrekke også. Dette er hennes sjette skive under eget navn, men såvidt jeg vet den første som har landa her hos oss.

Hun forteller oss raskt at hun både er en sanger, pianist og låtskriver med mye på hjertet og med kvalitet i alle «disipliner». Vi finner Biali i et landskap som på sett og vis slekter på hennes landsmanninner Joni Mitchell og Diana Krall, men likevel har hun masse særpreg å bringer til torgs i en musikalsk verden som henter mye både fra jazz og pop/rock.

Ni av låtene har hun skrevet sjøl, mens de tre coverlåtene, Coldplays «Yellow», Randy Newmans «I Think it´s Going to Rain Today» og David Bowies «Let´s Dance», sier en hel del om hvem hun er og hvor hun kommer fra også. Det er uten unntak svært originale og personlige tolkninger av de tre kjente låtene.

Med seg har hun et kjerneband med George Koller på bass og enten Larnell Lewis eller ektemann og medprodusent Ben Wittman på trommer og perkusjon. Ellers stikker strålende gjester som trompeter Ambrose Akinmusire, organist Sam Yahel og vokalist Lisa Fischer, som mange vil kjenne igjen fra Rolling Stones, innom på flere av spora og byr på elevert krydder.

Laila Biali har ei stor stjerne på hjemmebane og det er fullt forståelig. Hun synger veldig bra og hun snakker både til et jazz- og en type crossoverpublikum som gjør at nedslagsfeltet hennes kan bli stort – svært stort. Kan noen sørge for å få Laila Biali på ei norsk scene snarest mulig? Det vil bety garantert suksess. Inntil videre er dette musikalske visittkortet ei bra erstatning.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Laila Biali

Laila Biali

ACT/Musikkoperatørene

4 kommentarer

Siste innlegg