Lys i mørket

Ut av det store intet dukker trompeteren, flygelhornisten, komponisten og bandlederen Benje Daneman opp med bandet sitt og musikken sin. En fin overraskelse.

Benje Daneman, nummer tre fra venstre, i spissen for SearchParty.

Foto: Overneath Creative Collective

Jeg har verken hørt eller hørt om den 33 år unge amerikaneren Benje Daneman tidligere. Heller ikke hans band SearchParty må vite. Da finnes det heldigvis kulturformidlere rundt om i verden, blant andre amerikanske Matt Merewitz, som forer slike som meg med musikk vi ikke ante fantes og som på det viset sørger for at man får muligheten til å utvide horisonten.

Bandet og musikken blei unnfanga i 2015 da Daneman, som er bosatt, jobber og underviser i Kalamazoo i Michigan, blei forespurt om å være såkalt artist in residence hos Spark & Echo Arts, en New York-basert kunstorganisasjon.

Sammen med pianisten Rob Clearfield, kona Ashley Daneman på vokal, trommeslageren Jon Deitemyer, elbassisten Andrew Vogt og altsaksofonisten Greg Ward, den eneste jeg har hørt og hørt om tidligere, har Daneman skapt et lite, spennende, melodisk, vakkert og personlig univers.

Fire av spora er fritt improvisert, resten er skrevet av Daneman som også er en veldig bra og uttrykksfull trompeter med en varm og rund tone i horna sine. Det samme kan så avgjort også sies om elbassist Vogt og Ward vet vi fra før er en av særdeles kapabel saksofonist.

«Light in the Darkness» er et flott, lite verk som løfter frem nye stemmer. Det har vært svært hyggelig å få hilse på Benje Daneman´s SearchParty.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Benje Daneman´s SearchParty

Light in the Darkness

JCI Records/benjedaneman.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg