Tøft og originalt

Det sveitsiske bandet Sonar er et nytt bekjentskap for meg. Når den amerikanske toppgitaristen David Torn er med, så vekkes nysgjerrigheten kraftig.

David Torn sammen med Sonar – det har det blitt tøff musikk av.

Sonar, bestående av gitaristene Stephan Thelen og Bernhard Wagner, elbassisten Christian Kuntner og trommeslageren Manuel Pasquinelli, har eksistert siden 2010 og gitt ut tre skiver før «Vortex». Her har de invitert med seg David Torn, som blant annet har jobba med Jan Garbarek, kd lang og David Bowie, i utgangspunktet som produsent, men det endte med at han spiller på alle spora også.

Sonar er åpenbart et band med en tydelig retning og en helt spesiell måte å skape sitt univers på. Det er mye rock i det minimalistiske uttrykket og gitaristene har en helt egen måte å stemme horna sine på. Det betyr at Sonar låter ulikt alt annet som har kommet min vei.

Når så David Torn (65), en av de mest originale gitarstemmene i moderne musikk, har fått frie tøyler som produsent og gitarist, og i tillegg slipper seg løs med live looping og annen manipulering, så blir de seks ganske lang låtene på «Vortex» en ganske så spesiell og annerledes musikalsk utflukt.

På sett og vis er dette sakteflytende og minimalistisk musikk, men det skjer en hel del her hele tiden og spesielt setter Torn sitt umiskjennelige bumerke på musikken som Stephan Thelen stort sett har skrevet. «Vortex» og Sonar med David Torn er intet mindre enn en stor og hyggelig overraskelse.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Sonar with David Torn

Vortex

RareNoiseRecords/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg