Tøft fra Italia via Norge

Du skal ha fulgt ekstremt godt med for å kjenne til det italienske CMC Ensemble. Det har heldigvis Odd Gjelsnes gjort.

CMC Ensemble, med Michel Godard som nummer to fra venstre, gir oss original og tøff musikk fra mange ståsteder.

Gjelsnes er en idealist som blant annet driver det meget oppegående plateselskapet Losen Records. Derfra serverer han kvalitetsmusikk i hovedsak fra Norge, men også fra andre land. I dette tilfellet er det et ungt italiensk band med den store franske tubaisten og serpentisten Michel Godard som dukker opp – og takk for det.

Gjelsnes holder heldigvis ørene oppe for oss andre. Det førte blant annet til at han serverte oss ei flott skive med italienske Dino Massa Quartet i fjor. Der spilte blant andre sopransaksofonisten Nicola Pisani. Det er en herre som i tillegg til å være en utmerka instrumentalist også er pedagog og han har vært sjef for jazzutdanninga i byen Cosenza i en årrekke.

Der har han satt sammen CMC Ensemble, et band med strålende studenter med flott komp, fine blåsere og en vokalist, Erica Gagliardi, som vi gjerne og ganske sikkert vil få høre mye fra i åra som kommer. Bandet vant en stor konkurranse, som virker som en italiensk variant av norske JazzIntro, der grupper fra en rekke konservatorier var involvert.

En del av premien var, også som i Norge, ei plateinnspilling og med seg fikk de den franske tubagiganten Michel Godard, som også spiller serpent – et "gammelt" blåseinstrument.

Med fasit i hånd er det lett å forstå den italienske juryen. Dette er nemlig et band med solister og musikk på et svært høyt nivå. Musikken er skrevet av Pisani, Godard og flere av bandets medlemmer og henter uhemma fra en melodisk, moderne jazztradisjon, toneganger fra Middelhavsstrøkene og klassisk musikk – med masse rom for utmerkede solister og ditto ensemblepartier.

Odd Gjelsnes skal ha all ære for sin musikalske nese og sin vilje og evne til å gi oss viktig musikk vi ikke ante fantes. CME Ensemble er et utmerka eksempel på det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

CMC Ensemble featuring Michel Godard

Contra Puncta

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg