Nye stemmer

Jeg har aldri hørt om gitaristen Gaute Storsve før, men denne debuten frista til påfyll.

Gaute Storsve og trioen hans har all grunn til å smile.

Gaute Storsve (40) har studert ved Musikkhøgskolen og avlagt Cuba og den cubanske musikktradisjonen mange besøk. Dessuten har han spilt med mangt og mye og er lærer ved Jessheim videregående skole. Til tross for dette har han altså greid å passere elegant under min radar – helt til nå.

Jazz har åpenbart ligget Storsves hjerte nært lenge og har jeg skjønt dette rett, så har Storsve skrevet all musikken – sju låter – på denne debut cd-en. Det som blir servert er varm og vakker jazzmusikk med røtter i alt fra Pat Metheny til cubanske tonespråk. Sammen med seg har Storsve elbassisten Petter Barg og trommeslageren Henning Carlsen og de tre har skapt en empatisk, melodisk og groovete klangverden.

På noen av spora har trioen også fått støtte av ei fin og tett blåserekke med blant andre saksofonisten Jørgen Mathisen i spissen.

Det å få slike overraskelser inn i cd-spilleren, er noe av det som gjør denne «jobben» ekstra hyggelig og spennende. Gaute Storsve Trio har absolutt ingen grunn til å gjemme seg under noen radar i fremtida.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Gaute Storsve Trio

Attention: This Is not a Toy, for Adult Collectors Only

Ellingsongs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg