Så inderlig, så vakkert!

Den danske gitaristen Jakob Bro tar stadig nye steg i retning seg sjøl. Her sammen med sin glitrende trio live i New York.

Jakob Bro, Thomas Morgan og Joey Baron – du verden!

De seinere åra har vi hatt gleden av å møte Bro (40) i flere konstellasjoner – seinest sammen med vår egen maestro Jon Christensen, Palle Mikkelborg og Thomas Morgan under årets Oslo Jazzfestival. Parallelt med det bandet har Bro også jobba med trioen bestående av de amerikanske musikantene Joey Baron på trommer og bassist Thomas Morgan. Begge bandene er like bra, men likevel ganske så forskjellige.

Første gang jeg møtte Bro var i legenden Paul Motians Electric Bebop Band. Han fortalte oss raskt hvilket enormt potensial han var i besittelse av. Så har han altså i stadig større grad vist seg fram som leder for egne band og i all hovedsak med sin egen musikk som utgangspunkt. Det har vært en sann fryd hele veien.

Denne trioen møtte vi først gjennom ECM-utgivelsen «Streams» fra 2016 innspilt i studio i Frankrike. Nå har de spilt på seg enda mye mer empati, inderlighet og særegenhet gjennom masse livejobber over store deler av kloden og vi blir her invitert med på høydepunktene fra to kvelder på klubben Jazz Standard i New York i juli i fjor.

Repertoaret er helt nytt i forhold til den forrige trioskiva, men «hitlåta» «Copenhagen» fra den første utgava av trioen der Christensen spilte trommer, er henta fram igjen.

All musikk er skrevet av Bro og hele veien er det en ro, en tanke, en underfundighet over uttrykket – enkelt og greit et musikalsk univers vi blir invitert inn i som det er usedvanlig godt å oppholde seg i.

Bro, og de to andre, er utstyrt med helt personlige stemmer og til sammen er denne trioen en enhet av sjeldent kaliber. Publikum i New York var åpenbart svært begeistra – det hadde de all grunn til og det er jeg også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Jakob Bro

Bay of Rainbows

ECM/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg