Sammen med Ingar Kristiansen i Sinatra Songbook er Richard Badendyck så vidt jeg vet den eneste som holder crooner-tradisjonen levende i kongeriket – på et høyt nivå i alle fall. Det gjør Badendyck på et utmerket vis.

Richard Badendyck tar vare på croonertradisjonen.

Vokalisten og pianisten Richard Badendyck har rukket å bli 78 år ung. Han har rukket veldig mye mer også. Badendyck, som var en kjent størrelse i Club 7-miljøet, var også norgesmester i 10-kamp i 1966 og eiendomsutvikleren har siden 2005 gitt ut fire plater under eget navn.

Med sin fyldige og distinkte baryton, går Badendyck inn i en tidløs musikalsk tradisjon som definitivt har sine røtter over there. Tony Bennett, Frank Sinatra og Mel Tormé er åpenbare ledestjerner og The American Songbook er nok en gang den utømmelige kilden som Badendyck stortrives med.

De seineste åra har veteranen også jobba med en operapedagog for å utvikle stemma si og det er en trygg vokalist med stor autoritet i uttrykket vi møter. Han har åpenbart levd med dette materialet store deler av livet, han kan det og han vet hvordan han skal sette sitt eget bumerke på låter som “Everything I Have Is Yours”, “I´ll Remember April”, “It´s Wonderful” og “When Lights Are Low”.

Når så Badendyck, som også er en fin pianist, omgir seg empatiske sjelsfrender som tenorsaksofonist Håvard Fossum – som kan sin Dexter bedre enn de fleste, bassist Stig Hvalryg og trommeslager Marcus Lewin – tre herrer som musikalsk kler Badendyck strålende, så har det fjerde kapitlet i Badendycks plateproduksjon blitt akkurat så bra som de tre første bar bud om.

The Richard Badendyck Quartet
The Richard Badendyck Quartet
Baden Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg