Annerledes, men like tøft

Hedvig Mollestad Thomassen har brukt det siste tiåret til å etablere seg på et skyhøyt nivå langt utenfor Harald og Sonjas grenser med sin heftige trio. Nå møter hun oss i en helt annen setting og det forteller oss mye om bredden i hennes musikkanskuelse.

Hedvig Mollestad Thomassen har stadig noe nytt å by på. Foto: Terje Bringedal

Hedvig Mollestad Thomassen har rukket å bli 39 år, men hun har rukket veldig mye mer også. Hun har blant annet gitt ut tre skiver de seineste 18 månedene – alle ganske så forskjellige fra hverandre. Det forteller oss om en usedvanlig allsidig og produktiv kunstner som er bortimot umulig å båssette og ingenting er hyggeligere og mer spennende enn det.

Denne gangen tar hun oss med tilbake til sitt kjære Ålesund. Da Parken kulturhus i hjembyen skulle feire sitt 20 års jubileum i 2018, var nok beslutningsveien ganske kort når det gjaldt hvem som skulle være bestillingskomponist til festverket.

Mollestad Thomassen sier at hun føler seg komplett når hun kommer “hjem” til Ålebyen, sjøl om hun har bodd i Oslo store deler av sitt voksne liv. Hun føler seg levende i været, i naturen, i fjella – og i folka som bor der. Det er mulig å skjønne hva hun mer, sjøl om man har røtter på den rette sida av Romsdalsalpene.

Alt dette preger også musikken som er den mest nedpå og reflekterende som har kommet fra Mollestad Thomassen kanskje noensinne. Men ta det helt med ro folkens: dere som er redd for at rockeren har gitt seg sjøl fri, kan slappe helt av. Mor dundrer til så det holder fra tid til annen som for å fortelle oss om dynamikken i både naturen og folkeslaget der nordvest.

Med seg har hun tre saksofonister: Karl Nyberg, Martin Myhre Olsen og Peter Erik Vergeni, hennes bortimot uunnværlige Ivar Loe Bjørnstad på trommer – Per Oddvar Johansen er også hjertelig tilstede på ett spor – Marte Eberson på tangenter og hennes helt uunnværlige Trond Frønes på elbass. Til sammen blir det sjølsagt et helt annet sound og uttrykk enn det “alle” har blitt kjent med gjennom Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig Mollestad Thomassen er en komponist, gitarist og bandleder som nok en gang viser oss at hun har dette helt spesielle som ikke er å få kjøpt noe sted. Enten så har du det, eller så har du det ikke. Hedvig Mollestad Thomassen har det til gangs.

Hedvig Mollestad
«Tempest Revisited»
Rune Grammofon/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg