Annerledes og spennende fra Italia

Dette er andre gang jeg har hatt gleden av å møte den italienske oud- og bouzoukispilleren Mauro Sigura. Nok en gang byr han på original musikk med sine sjeldne instrumenter.

Mauro Sigura, helt til høyre, lytter på innspillinga sammen med resten av bandet.

Det er tre år siden jeg fikk gleden av å dukke ned i det spesielle og fascinerende universet til Mauro Sigura. Med sin ikke hverdagsbrukte instrumenter og ei musikalsk arv med røtter i i dalstrøka rundt Middelhavet, fortsetter Sigura å fascinere meg sjøl om han sjølsagt ikke overrasker i like stor grad som med “debuten”.

Med det geografiske ståstedet Sigura har, er det ikke overraskende at immigrasjon og trafikken fra Afrika over Middelhavet til blant annet Italia opptar Sigura. I tillegg er han også engasjert i miljøspørsmål og begge deler reflekteres i både titler og i musikken.

Med den samme trioen som sist, det vil si trommeslageren Alessandro Cau, bassisten Tancredi Emmi og pianisten og elektronikeren Gianfranco Fedele, tar Sigura oss med på ei musikalsk rundreise der moderne, melodiske jazzrøtter fusjoneres elegant med tradisjonsmusikk fra strøka rundt Middelhavet.

Når så den glitrende trompeteren Luca Aquino, som blant annet etterfulgte Mathias Eick i bandet til Manu Katche, er gjest på flere av spora, så har musikken til Sigura fått nok en flott dimensjon.

Dere der ute som er ute etter annerledes påfyll, et påfyll som er både hipt, reflekterende, melodisk vakkert og viktig, kan mer enn gjerne låne både et og to ører til Maruro Sigura og “TerraVetro”.

PS Nedtellinga til at Trump må forlate Det hvite hus er godt i gang. Måtte disse ukene gå fort!

Mauro Sigura Quartet feat. Luca Aquino
TerraVetro
S´ardmusic/Egea/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg