Beatles swinger!

Jazzfolket har siden Beatles slo gjennom vært inspirert av den fantastiske katalogen. Nå har norske Rubber Soul Quartet funnet mye å hygge seg og oss med også.

Rubber Soul Quartet hedrer deler av Beatles-skatten.

En av mine store favoritter, pianisten Brad Mehldau, er blant dem som har tatt seg inn i de innerste lagene av Beatles-skatten. Han og mange med han har avdekka lag på lag i det i all hovedsak John Lennon og Paul McCartney skreiv og nå er det altså en fin norsk kvartett som har funnet fram til en god og varm kjerne.

Navnet på bandet kan nok lure noen. Det er altså ikke låtlista fra det legendariske “Rubber Soul”-albumet vi blir servert, men litt herfra og derfra. De fire herrene har enkelt og greit plukka elleve favorittlåter fra store deler av Beatles-historia, vil jeg tro.

De fire er bassist Andreas Dreier, opprinnelig dansk, men siden han er bosatt i 3050 Mjøndalen så regner vi han som norsk, trommeslager Torstein Ellingsen, tenor- og sopransaksofonist Håvard Fossum og gitarist og vokalist, på et par spor, Bård Helgerud. De viser hver for seg og som kollektiv at de har et sterkt og empatisk forhold til Beatles-historia og samtidig til jazzhistoria og det har de makta å fusjonere på best mulig vis.

Med klassikere – de fleste er jo for så vidt det – som “I Feel Fine”, “Yellow Submarine”, “Norwegian Wood”, “Lady Madonna” og “Blackbird”, tar de fire oss med på en ganske så tradisjonell og respektfull ekskursjon. Her blir det ikke gjort forsøk på ei flytte en eneste merkestein – Rubber Soul Quartet vil bare fortelle oss hvor bra denne musikken er og hvor ypperlig den egner seg i jazztapning. Det har de makta på et flott vis.

Rubber Soul Quartet
Blackbird
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg