Dansk og vakkert

Det danske bandet Bagland er ute med sitt fjerde visittkort. Det gjør de på et vakkert og inderlig vis.

Bagland inviterer til et melodisk og vakkert univers.

Til tross for at kvintetten Bagland debuterte allerede i 2015, så er “States of Being” mitt første møte med bandet som har røtter både i Aarhus og i København. Bandet sier sjøl at de framstår i en relativt ny innpakning denne gangen, etter at de har profilert seg med et reint akustisk sound fra starten av. Nå har strømmen blitt skrudd på, men på et svært fintfølende vis.

Mitt sammenlikningsgrunnlag er altså av det særs begrensa slaget, men jeg lar meg i alle fall begeistre og fascinere av hvordan Bagland låter anno 2022.

Bandleder Jakob Sørensen og hans tydelig Palle Mikkelborg/Miles Davis-inspirerte trompet, både med og uten mute, har sammen med synthisten Mathis Jæger, gitaristen og pedal steelisten Alex Jønsson, trommeslageren Frej Lesner og bassisten, både akustisk og elektrisk, Frederik Sakham, invitert oss inn i et varmt og suggererende landskap som sørger for ro i sjel og sinn.

Alle fem har bidratt på låtskriversida og alle trekker i den samme musikalske retninga. Vi befinner oss i et melodisk univers der det er mye luft og rom både for de fem og for oss på lyttersida. Anna Jalvings fiolin og Josefine Opsahls cello er også med på å gi musikken ytterligere krydder på noen av spora.

Nordisk jazz er en referanse som ofte blir benytta og Bagland befinner seg trygt og godt innenfor dette begrepet. Dette er et kollektiv som kjenner hverandre godt og som spiller hverandre gode. Mitt smule ankepunkt er at musikken kan bli noe enstonig – at den mangler noen mothaker og at den blir i snilleste laget. Når det er sagt så er “States of Being” et svært så vakkert, inderlig og varmt bekjentskap.

Bagland
«States of Being»
Jaeger Community Music/jaegercommunity.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg