De gode og viktige møtene

Vokalisten, komponisten og tekstforfatteren Benedicte Torget fortjener mye mer oppmerksomhet enn hun har fått. Nå har hun gitt oss et visittkort som passer ypperlig å gå inn i det nye året med.

Benedicte Torget har noe viktig og flott å dele med oss.

Med alt for lange mellomrom har jeg hatt gleden av å dykke ned i Benedicte Torget (49) sitt vakre og ettertenksomme univers. Hver gang det skjer så slår det meg at hun har noe unikt å melde og hun melder det alltid på et usedvanlig vakkert og personlig vis også.

Torget er ikke av typen som slenger innom et innspillingsstudio, river av seg noen låter, gir dem ut og ferdig med det. Denne gangen har hun brukt fire år på å jobbe frem tekstene og musikken – og det merkes. Her er det ikke tatt et eneste lettvint valg, alt er finmeislet og vurdert frem til best mulig løsning både tekstmessig og musikalsk – derfor har “Diamonds – Seven Dialogues” blitt Torgets aller flotteste tilstandsrapport til nå.

Møter er noe av det mest essensielle ved musikk for min del. Møter som oppstår uventa eller forventa og som viser seg å bety noe eller mye for øyeblikket eller for timer, uker, år eller for evigheten. Slik er det åpenbart også for Torgets del og det er slike møter hun løfter fram i tekstene sine og som hun, musikken og musikerne gir oss rom til å reflektere rundt.

Med sin vakre og inderlige stemme, i et landskap der både jazz, pop og singer-songwriter-tradisjonen møtes på et fint vis, tar Torget oss med til steder som passer utmerket til å møte det nye året med. Alt, utenom “Vuggesang”, synges på engelsk – et språk Torget behersker som en innfødt.

Når så Torget omgir seg med Øystein Sevåg som tangentist og medprodusent – han har også arrangert stryken som blir spilt av Macedonian Symphonic Orchestra på to av låtene, Gjermund Silset på bass, broder Olav Torget på gitar og dobro og sist, men på ingen måte minst Paolo Vinaccia på trommer og perkusjon, så er forutsetningene noe så voldsomt til stede for at dette skal bli vellykka.

Dette er mest sannsynlig Paolo – ja, vi har lov å være på fornavn med den gudebenåda, sin siste studioinnspilling og hans neddempa, men likevel tydelige tilstedeværelse løfter som alltid musikken til nye steder. Bare det å få høre “stemma” til Paolo på nytt er både vemodig, men likevel så uendelig flott. Han er med oss for evig og alltid.

Benedicte Torget bekrefter med sin fjerde plate at hun er en musikant/vokalist/tekstforfatter/komponist det er vel verdt å bruke tid sammen med. Det er faktisk viktig å bruke tid sammen med Benedicte Torget. Viktigere enn noen gang.

PS Da er det kun tre uker til Trump enten frivillig forlater Det hvite hus eller blir geleida ut derfra. Det går mot lysere tider!

Benedicte Torget
Diamonds – Seven Dialogues
Present Recordings/Musikkoperatørene
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg