Den eventyrlige nysgjerrigheten

Gitaristen, komponisten og bandlederen Oddrun Lilja Jonsdottir er utstyrt med en dose godt over gjennomsnittet nysgjerrighet. Det har ført til musikk med inspirasjon fra en rekke verdenshjørner.

Lilja i sentrum for sitt strålende Lilja-band. Foto: Tor Hammerø

Til tross for at Lilja ennå ikke har rukket å bli 30, så har hun rukket svært mye annet. Nysgjerrigheten og utferds- og forskertrangen hos den spennende musikanten med røtter i Groruddalen i Oslo og på Island, har ført henne både vidt og bredt og hun har sett og opplevd mer enn de aller fleste vil oppleve gjennom et helt liv allerede.

New York, Tanzania, Marokko, Island, Etiopia, Libanon og Kenya var stoppesteder hun tok oss med til og opplevelsene og erfaringene hun hadde tatt med seg derfra, hadde hun “oversatt” til høyst personlig og fascinerende musikk i et unikt uttrykk.

 

Lilja har noe høyst personlig på hjertet. Foto: Tor Hammerø

Med et strålende band bestående av Beady Belle på vokal, Jakop Janssønn på trommer/perkusjon, Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal og Jo Fougner Skaansar på basser, tok Lilja oss nesten bokstavelig talt med på en ekskursjon av det personlige slaget. Det var musikk som gynget på et herlig vis i alt fra fri tilnærming til noe som i normale tider ville ført til utagerende dans – hele tida med klare musikalske referanser til stedene og kulturene hun hadde besøkt.

Flott innsats fra alle på scena og spesielt hyggelig var det å høre Beady Belle tråkke til i en jazzsetting som vi sjelden hører henne. Life is not about me sang hun – jo da, akkurat der og da dreide det seg om henne – og resten av bandet.

Når så sound in residence, David Solheim, sjølsagt sørga for at det låt akkurat slik det skal låte, så blei denne utflukten så flott og eksotisk som den skulle bli.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg