Den hippe dobbeltgjengeren

EGG3 er et Stavangerbasert kollektiv som ikke bryr seg nevneverdig om musikalske sjangre. Med Vidar K. Schanche som ideologisk fører tar de oss med til tøffe steder.

EGG3 byr på heftige saker.

EGG3 har eksistert i godt og vel ti år nå. Jazzstudier ikke langt unna Elland Road i Leeds var utgangspunktet og nå foreligger bandets tredje tilstandsrapport. De fortsetter i det samme tøffe sporet der jazz, impro, rock, ambient, prog og gudene vet hva møtes i ei himmelsk blanding komponert av Schanche og tilsatt masse krydder, blant annet via The Cures “A Forest”.

Med Schanche på gitar, Ståle Birkeland på trommer og Arild Hoem på barytonsaksofon og synth, samt en av mine nye favorittvokalister Eva Bjerga Haugen som gjest på “A Forest”, blir vi tatt med til steder som ber om refleksjon, men som i neste omgang byr på fullt og heftig rockeøs.

EGG3 serverer oss kompromissløs musikk som har ei retning i seg som vi kjenner godt igjen fra bandets to første utgivelser. Herrene vet i veldig stor grad hvor de vil og etter en lengre turné i Polen, var det et svært samspilt band som gikk i studio og fortsatte å utfordre hverandre.

Nok en gang gir EGG3 oss jazz for rockere og rock for jazzere – i tillegg til en hel del annet også. Tøft er det fortsatt og garantert ei kraftpakke live. Det skader ikke ikke å skru opp volumet i heimen heller!

PS Nå gjelder det bare å få Trump ut av Det hvite hus før han prøver å benåde seg sjøl.

EGG3
Doppelgänger
Vido Records/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg