Den store Little Feat-dagen

Little Feat har vært et av mine desidert favorittband i landskap der rock, blues, country, r&b og jazz møtes. Når da en boks med favoritt-liveskiva “Waiting for Columbus” blir omringa av tre tidligere uutgitte konserter, ja da er det høytid i heimen.

Little Feat anno cirka 1977 – strålende på alle vis.

Nesten helt siden Little Feat så dagens lys på slutten av 60-tallet med Lowell George og Bill Payne i førersetet, så har de nytt stor popularitet over store deler av kloden. Konflikter innad i bandet, spesielt mellom de to nevnte, førte til at George forlot skuta i 1978. Han døde året etter, 34 år gammel, av et hjerteattakk.

Før det skjedde spilte Little Feat inn det som i vide kretser har blitt kalt verdens beste livealbum , “Waiting For Columbus”, og som møter oss remastra her. Bare det er jo stort for fansen i seg sjøl, men her er det så mye, mye mer som aldri har vederfaret folket før.

Her blir det nemlig servert tre konserter fra fra august og september i 1977, altså før George forlot bandet, og for et band Little Feat var – også da. Vi får være med til Manchester og London på fotballøya og til Washington, D.C. og det aller, aller meste er altså ute for første gang.

Vi snakker godt og vel sju timer fordelt på åtte cder og med et strålende og informativt teksthefte med flotte bilder fra disse konsertene i tillegg, så har dette blitt julepresangen og vel så det for alle Little Feat-fans – og vel så det. Repertoaret er i stor grad det samme, men Little Feat bytta også en del og nye låter kom til underveis. Interessant er det uansett å høre hva som skjedde med musikken underveis – for her skjedde det en hel del. Blant annet var blåserne i Tower og Power også med på en del av konsertene og Mick Taylor fra Rolling Stones dukka også opp i London.

Som om ikke dette var nok så har Rhino dukka ned i arkivene og funnet fram til nok ei liveinnspilling. “Electrif Lycanthrope” er spilt inn live i radiostudio i Garden City i New York i september 1974. Jeg går ut fra at det er i en periode med bedre stemning i bandet. Repertoaret er også i stor grad det samme her – sjølsagt er “Dixie Chicken” og “Rock and Roll Doctor” med her også. En strålende dessert etter den voldsomme hovedretten.

Little Feat var et stort band på 70-tallet med Lowell George i førersetet. Det var glitrende da jeg hørte dem i Molde på 90-tallet uten George også. Og alle disse timene sammen med dem er en sann fryd.

Little Feat
«Waiting For Columbus – Live DeLuxe» – Rhino/Warner Records/Warner Music

 

Little Feat
«Electrif Lycanthrope, Live at Ultra-Sonic Studios, 1974» – Rhino/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg