Den unge sensasjonen

Store deler av den norske befolkning satt måpende og hørte på purunge Angelina Jordan da hun viste seg og stemma si fram på tv-skjermen for noen år siden. Her er hun med sin platedebut.

Angelina Jordan sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps.

Det var noe helt magisk og nesten uvirkelig over det som blei oss til del da Angelina Jordan (13)  for nesten fem (!!!) år siden sang klassisk standardjazz som ei voksen dame.

Med si djupe altstemme og med en forståelse for et repertoar som man skulle tro man burde ha levd noen tiår lengre for å kunne både like og tilføre noe, så var det nesten som man måtte klype seg i armen i møtet med henne.

Nå har hun flytta til Los Angeles med familien sin for å satse videre på den store scena med musikken sin og jobbe med folk som Quincy Jones. Heldigvis har hun på ingen måtte glemt gamlelandet og når hun skulle platedebuterte valgte hun å samarbeide med Forsvarets stabsmusikkorps – intet mindre.

Under ledelse av Lars Erik Gudim og med arrangement av han og Bjørn Morten Kjærnes, framstår korpset som et utvida storband og med et repertoar med blant annet «Cheek to Cheek», «Fly Me to the Moon», «I´m a Fool to Want You» og «Can´t Help Falling in Love», møter vi en enda mer moden Jordan. Likevel er magien fra det første møtet fortsatt til stede.

Til tross for det er det slik at jeg får en følelse av at hun «overspiller» ved enkelte anledninger – stemma er det sjølsagt ikke det minste i veien med, men uttrykket er jeg ikke like sikker på at jeg tror på hele veien. Vi får også møte komponisten og tekstforfatteren Jordan med to egne låter – også på det området er hun et uomtvistelig talent.

Samarbeidet med Forsvarets stabasmusikkorps er av den flotte sorten og Gudim/Kjærnes har skrevet arrangement som passer hennes utmerket. Bandet viser seg også frem gjennom tre instrumentallåter, blant annet Gerry Mulligan-klassikeren «Line for Lyons».

Det skal bli spennende å følge Angelina Jordans karriere i åra som kommer. Hun er såvidt i gang og dette «første» møtet er så avgjort lovende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Angelina Jordan – Forsvarets stabsmusikkorps
It´s Magic
FMK/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg