Den ustoppelige

Espen Rud er en veteran og bauta i norsk musikkliv. Her følger nok et bevis på at han fortsatt er i toppform.

Espen Rud er mannen som aldri gir seg – heldigvis.

Trommeslageren, komponisten, bandlederen og favoritten til tusenvis av barn landet rundt, Espen Rud (71), er et strålende bevis på at alder bare et pluss i mange sammenhenger. Jeg har hatt gleden av å følge store deler av Ruds karriere i mange tiår og jeg tror aldri jeg har hørt han bedre enn de seineste åra.

Rud slo gjennom allerede på 60-tallet med giganter som Dexter Gordon og Karin Krog. Triosamarbeidet med Bjørnar Andresen og Svein Finnerud var av det legendariske slaget og seinere jobba han også med Radka Toneff og «alle» storhetene i norsk jazz.

Rud har, i tillegg til å være en mye benytta sidemann, i mange år fronta sine egne band og i veldig stor grad med sin egen musikk. Han har også jobba i flere tiår med skolekonserter/dukketeater for de mellom 6 og 13 år og lært mange å sette pris på improvisert musikk.

Med «Frø» får vi en kombinasjon av Ruds egne band og egen musikk for barn som i denne sammenhengen egner seg i minst like stor grad for oss større barna.

Musikken er i all hovedsak henta fra forestillinger Rud skrev for Rikskonsertene mellom 1996 og 2002. Uten unntak snakker vi om melodisk vakre og lettfattelige låter, men alltid med dybde. Det swinger noe grassat fra første til siste takt og når han, som alltid, har med seg kremen av yngre jazzmusikere – hvor mange har Rud gitt sjansen opp gjennom åra? – i hovedsak representert med bassisten Sebastian Haugen, gitaristen Hans Mathisen, saksofonisten Kasper Skullerud Værnes og fiolinisten Adrian Løseth Waade, som blir ypperlig supplert av brødrene Atle og Frode Nymo på saksofoner og Terje Gewelt på bass på enkelte låter, så har «Frø» blitt en akkurat så flott bekreftelse som vel tenkelig på hvor bra Espen Rud og hans musikk er den dag i dag.

PS Dessuten synes Trump bør avsettes så snart som mulig.

Espen Rud
Frø
Curling Legs/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg