Det gode skal det onde fordrive

Når man kaller bandet Fra Det Onde så mer enn aner man at noe spesielt er på gang. Tre usedvanlig hippe herrer sørger definitivt for det.

Rune Nergaard, Erik Kimestad Pedersen og Olaf Olsen – onde saker!

Med elbassist Rune Nergaard, trommeslager Olaf Olsen og trompeter Erik Kimestad Pedersen i lagoppstillinga, så er det ganske lett å legge sammen at her finnes det solid bakgrunn for egne meninger og ditto utgangspunkt for å lage sjangersprengende musikk.

Med fartstid fra band som Bigbang, Bushman´s Revenge, Needlepoint, Steamdome, Rune Your Day og Exoterm, så sier det seg sjøl at her er det tre herrer som har veldig mye å bringe til bordet. Når så Emil Nikolaisen, med bakgrunn fra blant annet Serena Maneesh, bidrar som en slags moderne Teo Macero med usedvanlig kreativ miksing, så ligger veldig mye til rette for at denne musikken – basert på relativt løse ideer – kunne bli noe helt for seg sjøl.

De tre hadde aldri spilt sammen som trio før de møttes i studio på Notodden en kald januardag i fjor. Nikolaisen, med mixeren fra legendariske Stax Studios i Memphis mellom hendene, blei som en fjerdemann i bandet.

Macero er nevnt og derfra er ikke veien til Miles Davis og epoken rundt “Live Evil” og “Bitches Brew” lang heller. Noe forteller meg at de tre har brukt et kvarter eller to sammen med den musikken og tankegodset som ligger bak. Derfra har de med sin egen bakgrunn og med sine spesielle stemmer skapt musikk anno nå som er hip, tøff, rocka, løs og usedvanlig tidløs.

Dette er en EP på vel 26 minutter som avspilles på 45 rpm – tror ikke jeg har gjort det siden konfirmasjonsalderen – et par år siden med andre ord. Det fører med seg litt nostalgi, men aller mest sørger musikken for et herlig og superhipt påfyll. Tøft!!!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Fra Det Onde
feat. the Legendary Emil Nikolaisen
El Paraiso Records/elparaisorecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg