Det stemmes!

Danske Randi Pontoppidan og norske Sissel Vera Pettersen er og har to av de mest unike stemmene nord for Suezkanalen. Her får vi møte de to sammen.

Sissel Vera Pettersen og Randi Pontoppidan – et nydelig og unikt vokalmøte.

Jeg har hatt gleden av å møte Randi Pontoppidan og Sissel Vera Pettersen både hver for seg og sammen med den danske pianisten Jakob Davidsen. Uansett hvilken setting det har vært snakk om så har det vært av typen sitte ytterst på stolsetet for å få med seg alle detaljene. Det er nemlig slik at i alle musikalske settinger disse to opptrer, så skjer det mye og det er uten unntak av det spennende slaget.

Utstyrt med sine finstemte stemmebånd, live elektronikk-prosessering, syngende boller (!), en preparert zither og usedvanlig mange og gode ideer, gikk de to i studio i København og spilte inn det som har blitt vel 38 minutter med fritt improvisert musikk bestående av ni “låter”.

Jo visst er dette totalt fritt, men det er altså en retning og en struktur i det de to holder på med og skaper sammen som er totalt unikt. Vi snakker om to helt spesielle lyttere som utfordrer seg sjøl, hverandre og oss på et vis de er ganske så aleine om og som tar oss, og sikkert seg sjøl også, med til steder verken vi eller de har vært tidligere.

Det vi blir servert er nesten sjølsagt ikke låter av tradisjonell karakter, men det er likevel melodisk, søkende, inderlig og vakkert på et helt unikt vis. Stemmene og uttrykkene til Pontoppidan og Pettersen kler hverandre på et nydelig vis og de tør der andre tier.

“Inner Lift” har blitt et fantastisk flott visittkort med musikk du ikke ante fantes. Er ikke det flott?

Randi Pontoppidan & Sissel Vera Pettersen
Inner Lift
Chant Records/ChantRecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg