Det var bare en Jimi

Noen få musikere setter standarden som alle andre “må” forholde seg til. Jimi Hendrix var så avgjort en av disse få. Her får vi møte han på toppen av si korte karriere.

 

Ikonet Jimi Hendrix sammen med sitt Experience -band.

Legenden og ikonet Jimi Hendrix (1942-1970) blei altså bare 27 år ung. Men du verden hva han greide å utrette på disse få åra på Tellus. Tre studioalbum rakk han å gi oss og så har det også blitt noen live-bekreftelser på hvilken enorm stilskaper og autoritet han var. Vel et år før han gikk bort i London, spilte han i Los Angeles Forum og nå finnes konserten for første gang på vinyl.

Uredigert

På to 150 grams vinyler, som Hendrix-familien har satt sitt godkjentstempel på, får vi hele konserten som varer i knappe 80 minutter inkludert Hendrix sin interessante prat mellom låtene. Vi får faktisk også med oss stemming av gitaren – en Fender Stratocaster, må vite.

Trioen

Som alltid var det Elvin Jones-tilhengeren Mitch Mitchell på trommer og Noel Redding på elbass og litt bakgrunnsvokal som var reisefølget til Hendrix. De, eller rettere sagt Hendrix, hadde på dette tidspunktet oppnådd en status som gjorde at de spilte på store scener/arenaer og Hendrix må faktisk stagge publikum som åpenbart var i ferd med å storme scena.

Festen starta med “Tax Free” av den svenske duoen Hansson och Karlsson, som Hendrix hadde møtt i Sverige, i en laaaang versjon, og blir fulgt av mer kjente Hendrix-låter som “Foxey Lady”, “Red House”, “Star Spangled Banner”, “Purple Haze”, “I Don´t Live Today”, to versjoner av “Voodoo Child” og Cream-hiten “Sunshine of Your Love”.

Når så det hele blir fulgt av en fin tekst av ZZ Top-gitaristen Billy F. Gibbons, som kjente Hendrix og som var på konserten, ei flott oppsummering av epoken av journalist Randy Lewis og tidligere upubliserte bilder av Hendrix, så har dette konsertopptaket blitt en strålende manifestasjon av hva og hvem Jimi Hendrix var.

Jimi Hendrix Experience «Los Angeles Forum – April 26, 1969»
Experience Hendrix/Legacy/Sony Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg