Drittøft!

Neon Ion, som også reagerer hvis hun blir tiltalt som Natalie Sandtorv, forteller oss nok en gang at hun har noe helt eget og jævlig tøft på hjertet.

Neon Ion fortjener det Store gjennombruddet.

Jeg har hatt gleden av å følge Neon Ion, og/eller Natalie Sandtorv, helt siden hun vant årets jazztalentpris under Moldejazz i 2016. Året etter begynte det virkelig å ta av da hun takka for prisen med bestillingsverket “Freedom Nation”. I år fulgte Sandtorv opp med et nytt bestillingsverk i Molde, nemlig “Glass”, til stor jubel.

Mer eller mindre samtidig som “Glass” så dagens lys, så jobba også Neon Ion med “Mood Cosmic”. Mange av de samme folka var også involvert, blant andre har Erlend Mokkelbost, Ivan Blomqvist og Martin Vinje bidratt på produsentsida.

Neon Ion, og henne samarbeidspartnere, har tatt nye, flotte steg i retning seg sjøl med oppfølgeren til “Heart Echoes” fra 2020. Det betyr at vi befinner oss i et landskap der elektropop møter soul og der jazzkrydderet aldri er langt unna.

Neon Ion er besjela med ei herlig, inderlig og personlig stemme som bærer dette materialet på et drittøft vis. Vi møter henne også i duett med Ola Village og overraskende for mange dukker også ei anna totalt unik stemme opp mot slutten, nemlig trompeteren Arve Henriksen.

Musikerlauget er sjølsagt av den håndplukka sorten: Lars Horntveth, Henrik Lødøen, Ivan Blomqvist og Martin Vinje hører alle hjemme på a-laget – de vet hvor Neon Ion vil og de hjelper henne dit på best mulig vis.

Neon Ion har sakte, men sikkert blitt en solid kredartist både her hjemme og utaskjærs. Det Store internasjonale gjennombruddet har likevel latt vente på seg. “Mood Cosmic” har det meste i seg til å bli den døråpneren.

Neon Ion
«Mood Cosmic»
Jazzland Recordings/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg