Dugnad av det gode slaget

Skarbø Skulekorps er det definitive beviset på at det er mer godt enn Grandiosa og Are Kalvø som kommer fra Stranda.

Skarbø Skulekorps – et godt stykke utenfor allfarveien.

Nå har det seg slik at jeg verken har spilt i eller vært spesielt begeistra for skolekorps. Det første toget er det vel rimelig mye som taler for har gått for ei god stund siden. Det andre derimot er det åpenbart mulig å gjøre noe med fortsatt. Det har Skarbø Skulekorps så definitivt sørga for.

Initiativtaker, trommeslager, komponist og korpsleder Øyvind Skarbø, fra Stranda, men bosatt i Bergen, har virkelig skapt noe unikt. Av bortimot uforståelige årsaker gikk bandets debutplate meg hus forbi, så jeg har ingen referanser til den dessverre. Det er sikkert dumt, men “Dugnad” står uansett veldig på egne bein.

Som guttunge blei lille Øyvind fora med kassetter av storesøstrene sine. Der hadde de satt sammen en musikkmiks av typen sjelden med spor av Glenn Miller, Prince, Sepultura og Enigma. Det har vært med å prege Skarbø siden den gang og slik låter da også den usedvanlig mangefasetterte musikken han har skapt sammen med og for korpset sitt.

Pandemien første til at det ikke var mulig å samle saksofonistene Signe Emmeluth og Eirik Hegdal, gitarist Ivar Grydeland, bassist Chris Holm og trompeter Stian Omenås i studio. På Skarbøs instrukser spilte de inn sine bidrag i “heimen”, sendte de til Bergen og der har lydinnovatør Jørgen Træen og Skarbø i løpet av åtte dager med miksing skrudd det hele sammen til en musikalsk dugnad av høyst uvanlig dybde og kvalitet.

Hva dette korpset skaper og ikke skaper av uvanlige uttrykk i løpet av den 30 minutter lange utflukten de tar oss med på, er vanskelig å beskrive. Jovisst er det funk her, jovisst er det frilynte saker her, jovisst er det rocka, jovisst er det humor her – en rekke ekstra gjester bidrar også, inkludert Skarbøs sønn Elia – og til sammen har ustanselig kreative Skarbø og korpset hans skapt en liten original perle i et univers de er helt aleine om. Tøft, annerledes og spennende.

Skarbø Skulekorps
Dugnad
Hubro/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg