Ei helt spesiell reise

Etter å ha fulgt perkusjonisten Jakop Janssønn i flere konstellasjoner de seineste åra, så kommer det ikke som noen stor overraskelse at han skaper noe helt unikt i forbindelse med debuten sin.  Uansett er det svært hyggelig.

Jakop Janssønn, omgitt av Daniel Herskedal og Håkon Aase, gir oss noe helt unikt.

Jakop Janssønn (34) fra Gammelgard ved Tromsø har i flere musikalske møter fortalt oss at han er en perkusjonist med noe helt spesielt på hjertet. Vi har møtt han både i Halles Komet, sammen med Jørn Øien og ikke minst sammen med Marja Mortensson. Uansett hvor så har han satt sitt helt spesielle bumerke på musikken.

Når han nå debuterer så tar han med seg sin bakgrunn fra den samiske kulturen og setter den på et unikt vis sammen med nordisk jazz og med spor av afrikanske rytmer. Janssønn tar med seg det han har funnet på veien fram til nå og forteller oss hvem han er: en spennende og interessant musikant med noe helt eget på hjertet.

Med sitt helt spesielle perkeoppsett danner han et fundament for de ni ekskursjonene som gjør at de fleste sanser blir skjerpa kraftig. Han og hans medsammensvorne tar oss nemlig med til steder jeg aldri i hvert fall har vært tidligere og lite er så spennende og fascinerende som det.

Når Janssønn tar invitert med seg tubaist i særklasse Daniel Herskedal og den enestående fiolinisten Håkon Aase, hvilken unik besetning, så sier det sitt om at Janssønn har hatt noe helt spesielt i bakhodet da denne musikken blei unnfanga. Strykere fra Arctic Philharmonic sørger også for ekstra krydder ved flere anledninger og alltid på de rette stedene.

“Bricoleur” er et vakkert, personlig og sterkt visittkort fra Jakop Janssønn. Han er ei stemme det er vel verdt å bruke mye kvalitetstid sammen med.

PS I dag har Trump nådd et nytt lavmål – han stiller ikke på innsettelsen av Biden den 20. januar. Heldigvis har Nancy Pelosi tatt grep for å hindre at han har tilgang til atomknappen.

Jakop Janssønn
Bricoleur
Finito Bacalao Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg