Ei sterk og viktig stemme

De som har fulgt godt med på Kirkelig Kulturverksteds utgivelser siden 2013 vil kjenne godt til den libanesiske låtskriveren og vokalisten Tania Saleh. Mitt første møte frister til mer påfyll.

Tania Saleh har noe viktig på hjertet.

Dette er Salehs tredje plate på KK og det er bare meg det har gått ut over at jeg ikke har fått med meg de to første. Saleh, som har skrevet alt av tekst og musikk og som synger på arabisk, både har og er ei stemme det er vel verdt å bruke kvalitetstid sammen med..

Som når det gjelder for eksempel Mari Boine så skjønner jeg ikke et pip av hva Saleh synger – likevel så mer enn aner jeg hva det handler om – som med Boine. Det er noe som går forbi ordene – stemninga og følelsene i det både Boine og i dette tilfellet Saleh formidler. For de som trenger det enda mer konkret så er alle tekstene oversatt til engelsk i tekstheftet.

Saleh er skilt, noe tittelen “10 A.D.” – after divorce – bekrefter. Hun skriver om og formidler på et ekte og inderlig vis hvilke kår en kvinne som henne opplever et slikt faktum i et land som Libanon. Det er på alle måter langt fra Norge og vi har svært godt av å bli opplyst om hvordan mennesker utenfor steinrøysa vår lever sine liv. Vi skjønner raskt hvor privilegert vi er her nord.

Øyvind Kristiansen spiller piano, står for programmering og er medprodusent og har gjort en framifrå jobb i et landskap som inneholder elementer av tradisjonell arabisk musikk, klassisk strykekvartett, rock og trip-hop – og sikkert mye mer. Han har gjort sin innsats her hjemme, mens Saleh har lagt på vokal og fått strålende assistanse av en rekke tradisjonsmusikere i Egypt.

Tania Saleh har noe viktig å dele med oss og Kirkelig Kulturverksted skal nok en gang ha all ære for å løfte fram stemmer som ellers ikke ville fått anledning til å bli hørt.

Tania Saleh
10 A.D.
Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg