Ei stjerne er født

Ryktet har gått ei god stund: i Bergen finnes det en norsk-brasiliansk vokalist med noe helt spesielt å melde. Debutplata til Gabriela Garrubo bekrefter alt og vel så det.

Gabrìela Garrubo – ei flott stemme på alle vis.

Med det urnorske Lie som mellomnavn, hersker det liten tvil om at Gabriela Garrubo (31) har røtter flere steder. Etter å ha tilbragt flere runder med musikken og tekstene hennes, som hun er ansvarlig for sjøl, er det uomtvistelig at hun har tilegna seg det beste fra de fleste kilder hun har hatt kontakt med opp gjennom livet sitt.

I løpet av knappe 32 minutter og på ti låter, tre på engelsk og resten på portugisisk, forteller Garrubo oss hvilken unik stemme hun bokstavelig talt er og har. Her dreier det seg om å finne seg sjøl og å finne styrke i en urolig verden. Og det gjør hun. Med sin lyse og uttrykksfulle stemme makter hun å formidle tankene og følelsene sine på en overbevisende og høyst personlig måte.

Garrubo har fiksa å fusjonere impulser fra brasiliansk 80-talls musikk, bossa nova og tilsatt det akkurat passe store doser nordisk jazz anno vår tid. Produsent Vetle Junker, som også har jobba mye med Aurora, har sørga for at ideene til Garrubo har fått et strålende liv og når hun så omgir seg med kremen av unge jazzmusikanter fra Bergen og dalstrøka rundt, så har «Rodando» blitt en debut som kommer til å bli huska – lenge.

Gabriela Garrubo – husk navnet og stemma. Ikke kom å si at du ikke blei varsla!

Gabrìela Garrubo
«Rodando»
NXN Recordings/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg