Eksotisk Hubro

Plateselskapet Hubro feirer 10 års jubileum i disse dager. Det gjør de med en fantastisk og allsidig katalog. Øyvind Torvunds bidrag gjør den enda rikere.

Øyvind Torvund er en komponist med noe eget å melde.

Plateselskapet Hubro er hjertebarnet til den påtroppende Sildajazzsjefen i Haugesund, Andreas Risanger Meland. I løpet av tiåret som han og Hubro har lagt bak seg, har han kompromissløst gitt oss store mengder med kvalitetsmusikk uten noen form for grenser. I veldig stor grad aner jeg ikke hva som kommer ut av høytalerne når ei ny Hubro-skive inntar heimen – jeg bare vet at det er originalt og at det er kvalitet. Sånn var det så avgjort med Øyvind Torvund og «The Exotica Album» også.

Komponisten Øyvind Torvund (43) er et nytt bekjentskap for meg. Også på det området gjør Hubro en forbilledlig jobb: de gir «nye» navn og konstellasjoner muligheten. De åpner opp dørene og ørene for uhørt musikk og er på den måten med på å berike oss.

Det Torvund har fått muligheten til å skape gjennom dette bestillingsverket for den Bergensbaserte grupperinga BIT20 Ensemble – sett på som et av Nordens ledende samtidsmusikkensembler med utspring i Bergen Filharmoniske Orkester – er et usedvanlig originalt og maksimalistisk verk med røtter blant annet i 50- og 60-tallets exotica- eller lounge-uttrykk, tidlig elektronisk- og tegneseriemusikk samt impro og støy.

BIT20 Ensemble, bestående av 15 musikanter og dirigert av Trond Madsen, pluss plystreren Knut Andreas Knutsen og ikke mint gjesteopptredener av saksofonist og elektroniker Kjetil Møster og synthesist og støymaker Jørgen Træen, gir Torvunds forunderlige, spennende, voldsomme, søkende og aldri stillestående musikalske verden, et liv den fortjener.

Vi gratulerer Hubro med jubileet og Øyvind Torvund og alle medvirkende for presangen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Øyvind Torvund
The Exotica Album
Hubro/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg