Ellings aller tøffeste

I mine ører er Kurt Elling en av jazzverdenens aller mest spennende vokalister. Her tar han ytterligere store steg.  I mine ører er Kurt Elling en av jazzverdenens aller mest spennende vokalister. Her tar han ytterligere store steg.

Kurt Elling gir oss sitt sterkeste visittkort.

Kurt Elling (52) har vunnet en svært høythengende Grammy, vært nominert ti ganger og vunnet leser- og kritikeravstemninger i DownBeat en rekke ganger. Det er liksom opplest og vedtatt at han er en av de heftigste jazzvokalistene på Tellus. Etter en rekke innspillinger på Blue Note og Concord, har han nå tatt steget til engelske Edition og det virker som om om det er akkurat den nye inspirasjonen han trengte for å ta nye steg videre.

Elling har vist oss flere ganger at han har solid kontroll på standardmaterialet, men for meg er det hans originalstoff som tiltaler meg mest. Med sin særpregede baryton er han i besittelse av et uttrykk som bærer enhver tekst på et inderlig vis – her mer enn noen gang.

Sammen med Wayne Shorters trofaste pianist Danilo Pérez, den framifrå trommeslageren Johnathan Blake og sin faste bassist Clark Sommers, samt flere gjester, tolker Elling blant annet låter av Jaco Pastorius , Shorter, Pérez, den cubanske legenden Silvio Rodriguez – på spansk – og ikke minst tre låter av Django Bates med tekst av vår egen Sidsel Endresen. På Pastorius, -Shorter og Pérez-låtene har Elling skrevet egne tekster.

Elling er en historieforteller av sjeldent format og hans politiske og sosiale engasjement – “America you´ve lost your heart. America you´ve lost your mind” – synger han og det er ikke mye tvil om hvor tankene hans går.

“Secrets Are the Best Stories” er et solid musikalsk, sosialt og politisk visittkort som viser oss en engasjert borger og musikant. For meg er dette Kurt Ellings viktigste og beste melding så langt – det sier en hel del.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kurt Elling
Secrets Are the Best Stories
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg