En av de aller hippeste

Det har tatt si tid, men nå har jeg endelig fått ørene opp for Robert Glapser. Det takka være en nyutgivelse og for første gang på vinyl.

Robert Glasper er noe av det hippeste Junaiten har å by på.

Det er jo ingen hemmelighet at Blue Note sitter på ei skattkiste av unikt materiale som strekker seg helt tilbake til 1940-tallet. Selskapet, og Universal Music, har vært flinke til å forvalte skatten også og har støtt og stadig fora oss med nyutgivelser av “glemt” gull. Nå er de i gang med en ny serie, som har sine røtter i vårt eget årtusen.

Blue Note Classic Vinyl Edition

Denne gangen har Blue Note-sjef Don Was & Co sett på sin nære historie og en av skivene som har blitt funnet verdig til å bli med på denne runden, og altså på vinyl for første gang – dobbelt LP også for sikkerhets skyld, er Robert Glasper (45) sin “In My Element” fra 2007.

Glasper, med sin unike bakgrunn fra det hippe og veldig mangefasetterte miljøet i Houston rundt årtusenskiftet der jazz, gospel, hip hop, rnb og andre herligheter gikk opp i en større enhet, er en pianist, komponist og visjonær som har gått sine egne veier med alt dette i bagasjen.

Triojazz med nogo attåt

Her møter vi altså den knapt 30 år gamle Glasper i en forrykende triosetting sammen med bassisten Vicente Archer og trommeslageren Damion Reid. Jovisst er det jazzpianisten Glasper, sterkt influert av sin mentor Mulgrew Miller – som også har fått ei låt tilegna seg, vi møter, men her er det også kraftige impulser fra andre samarbeidspartnere som Q-Tip og en medley med beats fra den store avdøde hip hop-produsenten J Dilla. Når alt dette blir miksa med låter av Herbie Hancock, Radiohead-akkorder og Sam Rivers´ “Beatrice”, så er det lett å legge sammen at her får Robert Glasper vist seg frem i full bredde.

På Blue Note Classic Vinyl Edition er det mye å glede seg til i tida som kommer.

Robert Glasper
«In My Element»
Blue Note Records/Universal Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg