En av de mest spennende

Den engelske pianisten og komponisten Alexander Hawkins har gjennom sin fire utgivelser på det sveitsiske kvalitetsselskapet Intakt Records fortalt oss at han er en av jazzverdenens mest interessante nye stemmer.

Alexander Hawkins og Evan Parker – giganter fra forskjellige generasjoner.

Mine tidligere møter med Hawkins (39), har vært i solo, duo og kvartettsammenheng. Nå møter vi han i en helt annen setting og ikke overraskende så viser Hawkins oss at han mestrer det også – både som pianist og ikke minst som komponist.

Hawkins er en modernist, men som har med seg hele jazzhistoria, og vel så det, inn i musikken og uttrykket sitt. Her møter vi han i en av de største utfordringene hans noensinne vil jeg tro.

Musikken er skrevet på bestilling fra enten BBC Radio 3 eller fra samtidsgruppa Riot Ensemble – ei gruppe samtidsmusikere bestående av to fiolinister, en bratsjist, en cellist og en bassist. De får møte ti jazzmusikere av høy byrd og med stilskaperen Evan Parker (76) som tidvis solist med sin umiskjennelige sopransaksofontone og uttrykk.

I utgangspunktet var musikken, som består av seks satser, skrevet for Riot Ensemble pluss Hawkins og Parker, men i forbindelse med denne innspillinga er altså jazzmusikerne inkludert og det skaper et flott og totalt annerledes møte mellom musikere som er vant med notert musikk og improvisatorer.

Er det samtidsmusikk eller er det jazz Hawkins har skrevet og får formidla? Svaret er ja og det er det som gjør “Togetherness Music” så fascinerende. Alexander Hawkins har skapt musikk der grenser viskes ut og der man blir utfordra på et vis jeg ikke kan huske å ha blitt utfordra på tidligere.

Alexander Hawkins er en viktig musikant og komponist allerede og han kommer til å bli det i enda større grad i åra som kommer.

Alexander Hawkins
Togetherness Music
Intakt Records/intaktrec.ch
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg