En dobbel Zach takk

Ingar Zach er en framifrå og totalt unik perkusjonist som med disse to utgivelsene tar nye steg.

Ingar Zach har funnet sin egen stemme.

Ingar Zach (47) har, helt siden vi hørte han for første gang på begynnelsen av 90-tallet, staka ut sin helt personlige kurs. Han har ikke kompromissa med noe eller noen og hver gang han gir oss et livstegn fra sitt sjølpålagte eksil i Spania, så veit vi at det blir noe ganske for seg sjøl. Slik er det også med disse to utgivelsene.

De to stykkene på «floating layer cake» er henholdsvis et samarbeid mellom Zach, den canadiske strykekvartetten Quatuor Bozzini, vokalkunstneren og resitatøren Caroline Bergvall og gitaristen Kim Myhr samt et solo-perkusjonsstykke opprinnelig skrevet for det australske perkusjonsensemblet Speak Percussion.

Her skapes det lyder, landskap og stemninger som får anledning til å utvikle seg organisk og sakte på et vis som jeg ikke skjønner noen andre har vært i nærheten av. Det er tøft, det er annerledes, det er vart og det er vakkert – og det er for de som gjerne vil la seg utfordre og ta sjansen på å oppleve noe helt nytt.

»Before Nightfall One» er et samarbeid mellom Zach og den australske perkusjonsduoen Speak Percussion bestående av Matthias Schack-Arnott og Eugene Ughetti. Vi snakker da om et ledende samtidsensemble som har store deler av verden som si leikegrind.  

Hjemme i Melbourne satte Speak Percussion i gang et stort og spennende prosjekt de kalte Before Nightfall der de inviterte åtte gjesteartister som i løpet av en dag skulle eksperimentere seg fram via lyd, improvisasjon og komposisjon, til noe som skulle framføres på kvelden i et nøye utvalgt lokale.

Zach var den første av de åtte som tok turen til Australia og den 18. januar 2017 var dagen for møtet. Alt som skjedde, fra øvelse til konsertslutt, blei tatt opp. Etterpå blei det miksa og mastra og det er det ferdige resultatet vi får bli med på her.

Vi snakker om en lang stillferdig samtale på knappe 35 minutter der klanger, lyder og stemninger flyter sammen på et unikt vis. Dette er musikk som egner seg til ettertanke, konsentrasjon og til at den store ro kan senke seg. Den er nok et eksempel på Ingar Zachs unike talent.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ingar Zach
floating layer cake
SOFA Music/Musikkoperatørene
Ingar Zach I Speak Percussion
Before Nightfall One
SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg