Hyllest av en av de største

Sangeren, gitaristen og låtskriveren Erik Lukashaugen er nok Hans Børli-tolkeren fremfor noen. Her kommer kanskje det endelige beviset på det.

Ingen tolker Hans Børlis univers som Erik Lukashaugen.

Erik Lukashaugen (44) kommer fra Elverum. Det er ikke noen forutsetning, men det å ha et forhold til skogen skader på ingen måte når man skal ta for seg Hans Børlis lyrikk.

Sjøl om dette er Lukashaugens fjerde fonogram, så er det likevel mitt første møte med han og hans univers. Det er heller ikke Lukashaugens første møte med Børlis – skogens dikter – lyrikk. Forskjellen fra den første utgivelsen, «Av en sliters memoarer – tekster av Hans Børli», er at skogsidyllen har måtte vike plassen for mørkere dikt der Børli tar de svakestes parti klart og tydelig.

Utgivelsen kom i forbindelse med at Børli (1918-1989) ville ha runda 100 år i fjor. Lyrikken forteller oss at den er like aktuell og ikke minst like viktig den dag i dag og når Lukashaugen forteller at han er en historieforteller av rang, så har dette blitt både et flott og viktig visittkort der Lukashaugen har skrevet alle melodiene.

Vi befinner oss i et varmt, åpent og empatisk viselandskap der Børlis hyllest av ikonet «Louis Armstrong» er et av mange høydepunkt. Når Lukashaugen omgir seg med strålende musikanter i Arbeidslaget sitt som bassisten Ellen Brekken og fiolinisten, og mye mer,  Tarjei Nysted, så blir reisefølget for både Lukashaugen og Børlis dikt av det ypperlige slaget.

Folket eier skogene og Erik Lukashaugen har tatt eierskap i noe av det flotteste og sterkeste som finnes av norsk lyrikk, nemlig Hans Børlis. Både Erik Lukashaugen og Hans Børli fortjener mye oppmerksomhet både nå og i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Erik Lukashaugen
Vi eier skogene
Øksekar/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg