En sensasjon

Da trommeslageren og tangentøren til John McLaughlin og Allan Holdsworth, Gary Husband, skulle stake ut kursen sin videre, falt valget på Stavanger-gitaristen Alf Terje Hana. Det var et strålende valg.

The Trackers – Alf Terje Hana og Gary Husband – du verden så tøft!

I Stavanger befinner det seg altså en alt for godt skjult hemmelighet – i alle fall for alle som ikke bor eller har tette forbindelser til Viking-byen. Hemmeligheten heter Alf Terje Hana og vi snakker om en innovativ og original gitarist i superklassen. I den respektable alder av 66 er det på høy tid at vi både her hjemme og langt utenfor våre egne grenser får ørene opp for Alf Terje Hana og med denne muligheten er absolutt sjansen til stede.

Sammen med universalgeniet Gary Husband, som altså spiller likt hipt tangenter som trommer og som de som har hørt han med blant andre supergitaristene John McLaughlin eller Allan Holdsworth aldri vil glemme, har nemlig Hana skapt et eget lite univers som definitivt har alt i seg til å vekke stor oppmerksomhet hvor det nå enn er på kloden.

For noen år siden sendte Hana en mail av gårde til Husband og lurte på muligheten til å gjøre noe sammen. Frimodig kanskje, men den som intet vover, intet vinner. Holdsworth hadde akkurat gått bort og Husband, som blant annet kommer til Molde i sommer med McLaughlin, sjekka ut Hana og skjønte mer eller mindre intuitivt at musikalsk var dette veien å gå videre etter Holdsworths bortgang.

Når Husband “kommer” fra gigantene Holdsworth og McLaughlin, så er det lett å skjønne hvor han legger lista – type skyhøyt med andre ord. Han ønska noe helt annet enn de to nevnte gitarheltene og det fikk han i Hana.

Det de to gir oss via seks Hana-komposisjoner, to av Husband og George Russells “Living Time”, er urhip, moderne improvisert/komponert musikk med mye rock og jazz i ryggmargen. Hana spiller et utall gitarer og programmerer og Husband spiller både trommer og tangenter – begge på et ytterst personlig og groooovete vis.

Ingen bassist altså? Jo da, noe så voldsomt også det! Husband kontakta “alle” de rette vennene sine og det har ført til at Etienne Mbappé, Jimmy Johnson, Jimmy Haslip, Kevin Scott, Mark King, Guy Pratt samt Hanas faste bassist Øyvind Grong, bekler elbassrolla på eksellent og høyst forskjellig vis fra låt til låt. Om vi snakker elbassistisk a-lag? Vil mene det!

“Vaudeville 8:45” har blitt et usedvanlig hipt og originalt visittkort som forteller oss at The Trackers – Alf Terje Hana og Gary Husband – kan ta turen ut hvor som helst i verden, gjerne med innleid elbassist, og legge den for sine føtter. Du verden så tøft dette er!

The Trackers
«Vaudeville 8:45»
Abstraction Logix/athana.no
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg