En spennende utflukt

Lydmanipulatoren og musikeren Tortusa har invitert med seg en rekke uttrykksfulle musikanter på reiser de færreste av oss har vært på tidligere.

Tortusa på plass i laboratoriet sitt.

Tortusa, som også reagerer hvis noen sier John Derek Bishop til han, er en 36 år ung lydforsker fra Stavanger. “Bre” er hans andre soloutgivelse på Jazzland og i tillegg har han også bidratt på to samarbeidsprosjekter. Til høsten kommer et nytt med bandet Dark Star Safari med Jan Bang, Erik Honoré, Samuel Rohrer og Eivind Aarset. Det skulle vel antyde sånn cirka hvor i landskapet det er mulig å finne Tortusa.

Tortusa har skapt tolv fundament eller lydmalerier ved hjelp av samplere og båndopptakere – såkalte field recordings – og sammen med et ukjent antall – også for han sjøl vil jeg tro – effekter, har det blitt unike stemninger, “låter” og musikalske lerret av det.

Når Tortusa så har invitert med seg noen av de beste fargeleggerne i norsk – og vel så det – musikk på utfluktene, så har “Bre” blitt til en spennende ekskursjon. Trommeslageren Erland Dahlen, saksofonisten Inge Waterhead Breistein, gitaristene Svein Rikard Mathisen og Eivind Aarset og trompeterne Simen Kill Halvorsen og Arve Henriksen – ei heftig gjesteliste spør du meg, men det gjør du vel ikke – er med på å male disse landskapene til noe helt for seg sjøl.

Alle utgangspunktene er ikke like interessante i mine ører, med Tortusa forteller oss likevel at han er en unik lydforsker i stand til å ta oss med til flotte og uoppdagede steder.

Tortusa
«Bre»
Jazzland Recordings/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg