En strålende hyllest

Tore Johansen har hatt gleden av å jobbe med den ikoniske svenske bassisten Georg Riedel en rekke ganger. Nå hyller han skatten Riedel har skapt til tekstene til minst like ikoniske Astrid Lindgren.

Tore Johansen er en mann med mange og gode ideer.

Trompeteren, plateselskapsdirektøren og idémakeren Tore Johansen er småbarnsfar. Derfor faller det han nok ekstra naturlig å gå inn i dette fantastiske materialet som Lindgren og Riedel har unnfanga.

For de uinnvidde snakker vi om forfatteren av “Emil i Lønneberget”, “Pippi Langstrømpe”, “Karlsson på taket” og “Alle barna i Bakkebygrenda” og komponisten til den udødelige musikken Riedel skapte. Dette er et univers Johansen har vokst opp med sjøl og det er musikk og sanger han tar tatt videre til sine egne barn. I tillegg er vi titusenvis, ja sikkert hundretusenvis av nordmenn fra en rekke generasjoner som har et godt og nært forhold til denne skatten.

Ganske så tilfeldig kom Johansen over ei bok som heter “Astrid Lindgrens store sangbok” tidlig på 90-tallet. I den hadde Trond Brænne (1953-2013) gjendikta, mer enn oversatt hennes tekster til norsk.

Det var inspirasjonen han trengte for å sette i gang med det som har blitt denne flotta samlinga av Lindgren/Riedel-barnesanger dandert i et nydelig jazzspråk.

Når han så har alliert seg med et stjernelag bestående av småbarnsmor Ine Hoem på vokal, Helge Lien på piano, Torstein Lofthus på trommer, Ellen Andrea Wang på bass og Anders Baasmo på vokal på ett spor, samt bysbarnet til Bodø-gutten Johansen Arvid Engegård som leder for strykekvartetten Engegårdkvartetten, så har dette blitt ei lita perle av en hyllest både av Lindgren og Riedel og ikke minst deler av det fantastiske universet de har skapt.

Tore Johansen
«Nå, lille humle»
Inner Ear/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg