Enda mer inderlighet

For knapt et år siden møtte jeg vokalisten Sachal Vasandani og pianisten Romain Collin for første gang med duodebuten “Midnight Shelter”. Heldigvis tok det bare et år før oppfølgeren så dagens lys.

Romain Collin og Sachal Vasandani gir oss noe veldig vakkert.

Jeg var begeistra for “Midnight Shelter” der denne særdeles samstemte duoen tok for seg en rekke kjente pop-låter og krydra det med en flere egne låter på et svært neddempa vis. Når “Still Life” egentlig er volum to av samme innspilling, så er det ingen grunn til at begeistringa bør avta. Det har den da heller ikke gjort.

Sachal Vasandani (44) kommer fra Chicago og har solide indiske røtter. Med sin varme og høyst personlige baryton framstår han som en historieforteller av den sjeldne sorten og med vokalen produsert slik at vi hører åndedragene hans som om han stod en halvmeter fra oss, så har dette blitt et svært intimt og nært møte som kan plukkes frem både når sola skinner og ikke minst når høst- og vinterkveldene spør etter noe varmende

Med et enda bedre flygel enn på forgjengeren, noe som gjør at franske, men New York-bosatte Collin kan spille enda mjukere enn på åpningsrunden, tolker de to låter som Billie Eilish´ “I Love You”, Paul Simons “The Sound of Silence”, Bonnie Raitts “I Can´t Make You Love Me”, Miles Davis´ “Blue in Green” – med tekst av Meredith d´Ambrosio, ikoniske “Freight Train” og Peter Gabriels “Washing of the Water” samt et par egne låter, på et vis som gjør det lett å synke ned i musikken og tekstene – og bli der værende.

“Still Life” er uten unntak nedpå – altså balladetungt. Med empatikere som Sachal Vasandani og Romain Collin mer enn hjertelig tilstede gjør det ingenting – heller tvert i mot.

Sachal Vasandani & Romain Collin
«Still Life»
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg