Endelig sjef

Bassisten Linda May Han Oh har vi støtt på som strålende sidekvinne med giganter som Joe Lovano og Pat Metheny i flere år. Nå har hun endelig tatt steget lengst frem sjøl.

Linda May Han Oh har noe å gjøre som leder også. Foto: Francesco B. Saggio

Linda May Han Oh (35) er født i Malaysia, vokste opp i Australia , men har vært bosatt i New York i over ti år nå. Der har hun raskt blitt en av de aller mest ettertrakta bassistene i de eleverte jazzkretsene. For ikke lenge siden skrev jeg om en live trioskive med bandleder og trommeslager Johnathan Blake og tenorsaksofonist Chris Potter der hun bidro på sitt sedvanlige, høye nivå.

Det er heller ikke lenge siden hun stod på scena på Victoria sammen med en annen saksofonlegende, Joe Lovano. For første gang skulle de fleste av oss få oppleve henne som bandleder og med hennes egen musikk – også der har hun allerede mye å melde.

Linda May Han Oh og bandet hennes sett gjennom linsa til Tore Sætre.

Med en fin kvartett bestående av Eric Doob på trommer, Matthew Stevens på gitar og Will Vinson på altsaksofon – noen av New Yorks hippeste herrer som foreløpig ikke har fått den store stjernestatusen, men som snart kan nå opp dit – tok Han Oh oss gjennom et tverrsnitt av sin musikk.

Hun framstår med autoritet både som bassist, komponist og bandleder og av flere årsaker gikk tankene i retning vår egen Ellen Andrea Wang – en musikant med veldig mange av de samme kvalitetene. Han Oh synger også litt, om enn ordløst.

Musikken er melodiøs, men løs, strengt arrangert, men likevel åpen. Alle fire får slippe til – mest Stevens med sin ganske rocka sound, mens Vinson fikk ei mer beskjeden rolle. Doob bandt det hele fint sammen – alle tre viste oss hvorfor de nyter stor anerkjennelse i New York og dalstrøka innafor om dagen.

Det blei et hyggelig møte med sjefen Linda May han Oh og hennes musikk. Potensialet er enormt, men til tross for det så blei jeg sittende igjen med en følelse av at her finnes det mer på lur. Linda May Han Oh er bare såvidt i gang.

Linda May Han Oh og hennes medsammensvorne sett gjennom Francesco B. Saggios linse.

Linda May Han Oh

Victoria Nasjonal Jazzscene, 23.10.19

Ca. 100

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg