Endelig til overflata

Trioer bestående av to gitarer samt obo og engelsk horn dukker ikke opp hver dag. Det låter akkurat så originalt og spennende som det fristes med. Og ikke nok med det….

Håvard Caspersen, Håkon Storm og Jan Wiese gir oss noe helt unikt.

De som er utstyrt med bra hukommelse husker den fine skiva “Wiese-Wøllo-Waring” som så dagens lys på midten av 80-tallet og som blei gjenutgitt på Curling Legs i 2008. Den gangen var besetninga obo/engelsk horn, gitar og vibrafon. Det låt unikt og fascinerende og nå er altså “oppfølgeren” blant oss og låter minst like spennende.

Nok en gang er det oboist og hornist Wiese som har skrevet mesteparten av materialet. Som medskyldige denne gangen har han de to svært langt framskredne herrene Håvard Caspersen og Håkon Storm på ymse akustiske gitarer.

Det sier seg sjøl at dette lydlandskapet låter annerledes enn det aller meste som har vederfaret våre sinn. Det er usedvanlig vakkert, svært melodisk, veldig dynamisk og organisk og når de tre lyttende musikantene utfordrer og kler hverandre på et ypperlig vis, så har “Log House” blitt noe helt spesielt. Jovisst er det tre framifrå musikanter vi har med å gjøre, men det er likevel det kollektive uttrykket som tiltaler meg aller mest. Tøft, unikt og altså veldig annerledes.

 

Håvard Caspersen har svært mange strenger å spille på.

Da benytter jeg også anledninga til å plukke fram soloskiva til Håvard Caspersen sjøl om den har ligget til marinering ei god stund. Det kan meldes at den har tålt marineringsperioden på strålende vis. Caspersen (49) har i en årrekke vist seg som en glitrende og usedvanlig allsidig gitarist som har spilt med “alle” og som har bidratt til utallige teateroppsetninger og tv-sendinger.

Caspersen har likevel ikke streba nevneverdig etter rampelyset for egen del. Med denne skiva forteller han oss at han fortjener mye mer oppmerksomhet for egne kvaliteter enn han har fått til nå. Vi møter han i et rocka jazzlandskap eller et jazza rockeunivers og Caspersen trives uansett noe vederstyggelig. Her inviteres vi inn alt fra fullt rockeøs til typ Haden/Metheny nedpå- og reflekterende samtale mellom Berg og Caspersen til slutt – alt like smakfullt.

Når han så har fått toppassistanse fra fra folk som Frode Berg på bass, Stian Carstensen på trekkspill og Torstein Lofthus på trommer, så er det lett å legge sammen hvilket nivå vi befinner oss på. Skyhøyt med andre ord.

Begge disse utgivelsene finnes kun digitalt.

PS Da er det bare to dager før Trump-epoka er over. Måtte det gå for seg på et anstendig vis.

Jan Wiese – Håvard Caspersen – Håkon Storm
Log House
Curling Legs
Håvard Caspersen
On the 42nd Floor
Curling Legs
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg