Et annerledes møte

Den unike klarinettisten Don Byron og den like originale pianisten Aruán Ortiz gir oss kammerjazz og andre herligheter på øverste hylle.

Aruán Ortiz og Don Byron fører meningsfulle samtaler.

Dette treffet lå vel ikke akkurat i lufta, men du verden så flott at det har oppstått. Den knapt 60 år unge Byron og den vel 40 år gamle Ortiz, opprinnelig fra Cuba, har møtt hverandre i New York og tar oss med på ei spesiell og spennende reise.

Vi har med to musikanter å gjøre som har en voldsomt brei tilnærming til sin musikkanskuelse. Begge er jazzmusikanter på øverste hylle, men samtidig har de også en solid klassisk bakgrunn og Ortiz prøver heller ikke å legge skjul på sine cubanske røtter og Byron, oppvokst i Bronx, New York, har sine familerøtter i Karibia.

Alt dette har danna grunnlaget for dette helt spesielle møtet. Ortiz tok initiativet til det første treffet i 2014 og Byron skjønte raskt at her var det noe. Mye vil jeg legge til.

De to utfordrer hverandre i et repertoar av musikk de har skrevet hver for seg eller henta fra Duke Ellington, Federico Mompou, Geri Allen og J.S. Bach samt at de avslutter med en felleskomposisjon. Det betyr igjen et kammermusikalsk univers der to likeverdige partnere lytter til og utfordrer hverandre med hver sin referansebakgrunn, noe som fører til usedvanlig spennende musikalske ekskursjoner.

Byron spiller også tenorsaksofon på noen av spora, men det er så avgjort på klarinett han har den mest originale stemma. Det er også der de spennende møtene oppstår og treffet mellom Don Byron og Aruán Ortiz frister så avgjort til gjenhør.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Don Byron – Aruán Ortiz
Random Dances and (A)Tonalities
Intakt Records/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg