Et spennende og annerledes univers

Kvartetten Husmo HAV har siden platedebuten i 2019 skapt og utvikla et eget univers både med solide røtter og friske visjoner.

Husmo HAV, med sjefen nede til venstre, er på veldig god vei mot noe helt eget.

Thomas Husmo Litleskare (30) tilhører nok en ny generasjon norske jazzmusikere som har store ambisjoner om å stake ut sin egen kurs og som har kvaliteter til å makte akkurat det. Alt henger sammen med alt, som Gro sa for noen tiår siden, og slik er det også for generasjonen Husmo Litleskare kommer fra. Han og alle andre lener seg på fundamentet som de fire store fra 60-tallet, Andersen, Christensen, Garbarek og Rypdal skapte. og som en rekke nye døråpnere seinere har bygd videre på.

Husmo Litleskare, fra Trondheim, men med sin formelle bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, møtte vi først i bandet Baker Hansen. Der står Chet Baker-universet, med tekster oversatt til halling-dialekt, på programmet og Husmo Litleskare fortalte oss at han hadde et flott grep om det uttrykket også.

Med Husmo HAV er det en helt annen retning som blir staka ut. Bandets debut-album, “Ripples” fra 2019, blei dessverre værende i den store bunka helt til nå. Møtet med oppfølgeren “Waves” var et godt påskudd til å dukke ned i bunka og hente frem “Ripples” også og det er ei flott linje i den utviklinga bandet og musikken har hatt på disse to åra.

Besetninga er den samme: Stian Andreas Andersen på bass, Marte Eberson på tangenter og Tore Flatjord på trommer. To av de tre er medsammensvorne fra Baker Hansen, men forteller som sjefen at de har en schwær palett å hente fra. Marte Eberson har i løpet av de seineste åra vist oss at uansett musikalsk setting hun er en del av så tilfører hun den noe høyst personlig, så også her.

Det Husmo HAV gir oss på begge skivene er et elektroakustisk lydbilde der både tradisjon, nåtid og framtid møtes. Det er melodisk, vakker, transparent og søkende musikk som henter inspirasjon fra en rekke kilder, det være seg jazz, pop, rock og andre herligheter. Til sammen har det blitt et Husmo HAV-univers der årets utgave framstår som en lysere forlengelse av debuten.

Thomas Husmo Litleskare leder an med sin varme og flotte trompettone, men de tre andre er et perfekt reisefølge ut i dette bilderike universet. Husmo HAV har kommet langt i sin søken og skal bli veldig spennende å følge når nye bilder skal males.

Husmo HAV
Waves
Dugnad rec./dugnadrec.com

 

Husmo HAV
Ripples
Øra Fonogram/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg