Et unikt møte

Den sør-koreanske vokalisten Sunny Kim, den armenske pianisten Vardan Ovsepian og den amerikanske gitaristen Ben Monder tar oss med til hittil ukjente steder.

Varden Ovsepian, Sunny Kim og Ben Monder gir oss totalt annerledes.

Uansett hvor vi spør i jazzverdenen så er det vel neppe så mange som kjenner til Sunny Kim eller Vardan Ovsepian. Ben Monder derimot har fortalt oss ved en rekke anledninger hvilken gitaristisk gigant han er og han fikk ekstra stor oppmerksomhet da han bidro på David Bowies siste album, “Blackstar”.

Tilfeldigheter

Musikkens veier er som kjent uransakelige, men de tre har av forskjellige årsaker møtt hverandre i ymse settinger. Kim studerte i Boston, men Ovsepian er bosatt i Los Angeles og Monder er født, oppvokst og bosatt i New York. Nå har Kim, etter å ha bodd i New York og spilt med Monder der, bosatt seg i Melbourne, Australia.

Der møtte hun også Ovsepian i forbindelse med undervisningsjobbing og ideen om denne trioen blei raskt unnfanga.

Betydning av stillhet

Utgangspunktet for musikken er hva stillheten kan føre til. I dette tilfellet er det ti unike komposisjoner der alle i større eller mindre grad er involvert på skrivesida. Ordløs vokal, en Rumi-tekst og et William Blake-dikt er tonesatt på et høyst personlig og annerledes vis.

De tre framstår som usedvanlige lyttere som vil hverandre, tekstene, musikken og oss vel. Det har de lykkes med på et usedvanlig vis.

Sunny Kim – Vardan Ovsepian – Ben Monder
«Liminal Silence»
Earshift Music/earshift.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg