Et veldig innholdsrikt år

Simen Kiil Halvorsen er en av våre mest spennende, unge jazzmusikanter. Her forteller han oss hvordan han har opplevd et år – på godt og ondt – gjennom musikk.

Simen Kiil Halvorsen med sitt drømmeband.

Allerede i 2015 blei Stavangergutten Simen Kiil Halvorsen (29) tildelt Mølsterprisen under MaiJazz i hjembyen. Da fikk han mulighet til å sette sammen et drømmeband og skrive musikk for det som kom ut året etter som “Scripted Conversations”. Drømmebandet eksisterer fortsatt og her får vi høre hvordan Kiil Halvorsen opplevede året 2017/18.

Kiil Halvorsen har forsøkt å “beskrive” hvordan et år med blant annet opp- og nedturer, relasjoner som har kommet og åpenbart gått, en alvorlig øreoperasjon og en kortvarig influensa, låter musikalsk. Det har ført til sprudlende og utadvendte ekskursjoner, ikke fullt så optimistiske toner og ikke minst nedpå låter som inviterer til refleksjon. Til sammen forteller det oss om en relativt ung mann med flotte kvaliteter og masse modenhet både som komponist, trompeter og bandleder.

Når han nok en gang har med seg Øyvind Dale på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Raymond Storaunet Lavik på trommer og ikke minst Hanna Paulsberg på tenorsaksofon – hun vokser for hver gang hun møter opp, så har Kiil Halvorsen fått akkurat det empatiske følget så personlige bekjennelser krever.

Simen Kiil Halvorsen bekrefter med dette melodiske, vakre og til dels sterke budskapet at han er en musikant som bør følges nøye både nå og i tiåra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Simen Kiil Halvorsen´s Scripted Conversations
A Collection of Compositions Reflecting a Year in Life
Smeik/smeik.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg