Fint fra sør

Bassisten, komponisten, bandlederen og pedagogen Espen Grundetjern, med base i Kristiansand, forteller oss med sin debut at han har noe ekte å formidle.

Espen Grundetjern med sin fine kvartett.

Jeg må ærlig innrømme at både Espen Grundetjern (30) og musikken hans er nye bekjentskap for meg. Mye av årsaken er dessverre at siden han er bosatt i Kristiansand, så faller han litt utenfor den daglige tralten for oss eller meg i hovedstaden. Derfor er det hyggelig å få møte Grundetjern med hans tre (!) siders vinyl – et fint visittkort fra musikanter fra det fine miljøet rundt Universitet i Agder.

Med ni Grundetjern-låter som befinner seg i et landskap med klare ingredienser fra såkalt nordisk jazz, modaljazz og med sterke melodier i fokus, tar pianist Thomas Edvardsen, tenor- og sopransaksofonist Trygve Rypestøl og trommeslager Kristoffer Tokle oss med på ei “gammeldags” reise reint opptaksmessig.

Samla rundt to mikrofoner var Grundetjern & Co ute etter en solid livefeeling og det har de fått til. Det betyr også at her har det ikke blitt fiksa på noe som helst etterpå – what you hear is what you get.

Likevel hadde jeg jeg ønska at de fire hadde tatt enda større sjanser. Ved flere anledninger blir det for trygt og forsiktig. Som Thelonious Monk sa til sangeren Abbey Lincoln etter at de hadde vært i studio et par dager uten at noe skjedde: Make a mistake. Da begynte ting å skje.

Grundetjern skriver fine låter og herrene er med på hans ideer fra ende til annen. Neste gang vil jeg altså at det tas større sjanser. Det kan føre til enda mer musikalsk spenning.

Grundetjern skal også ha all mulig ære for et herlig LP-cover – herlig!

PS Dessuten må noen få stoppa Trump så fort som overhodet mulig. Nå er det nok!

Espen Grundetjern Kvartett
Stay Tuned
[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg