Flere som spiller bra hemmatt

Mange vet at HamKam spiller best hemmatt, men det gjør nok ikke så mange når det gjelder Briskebyen Lyttemannslag.

Briskebyen Lyttemannslag spiller også best hemmatt.

Chateau Neuf hadde altså sitt Spelemannslag, mens Hamar har fått sitt Lyttemannslag. Det sier en del om hvor inititativtaker, låtskriver og gitarist Frode Berntzen vil med bandet som har eksistert siden 2016. Lytteegenskapene de fire bandmedlemmene er utstyrt med er helt avgjørende for hvor bandet og musikken skal ta veien og alle fire er så avgjort utstyrt med store ører.

Såvidt jeg skjønner har både Berntzen, vokalist Anne Bolette Stang Eng, bassist Helge Harstad og trommeslager Mats Lillehaug røtter i Mjøs-traktene. Måten bandet framstår på tyder i alle fall på at alle fire har utmerket kjemi – det skinner tydelig gjennom i måten de tolker de musikalske landskapene Berntzen har skapt utgangspunktene for.

Gitarist Berntzen, som jeg mistenker har hørt en time eller to på Terje Rypdal i sin musikalske oppvekst, har tatt for seg tekster av forfattere som Helen Rønningsbakken, Lars Saabye Christensen og Ove Røsbak samt egne dikt og tekster fra vokalist Stang Eng. Med en voldsom bredde i sin tilnærming – her er det spor av både viser, rock, jazz og andre herligheter som tilsammen har blitt et originalt og fint brygg, forteller de fire oss at det skjer mye spennende også utenfor de store byene – hvis man bare tar seg bryet med å sjekke ut mer enn det som ligger rett utenfor stuedøra si.

Anne Bolette Stang Eng er ei ny stemme for meg, men forteller meg raskt med sitt uttrykk, trøkk og bruk av dynamikk at hun er en historieforteller det er vel verdt å tilbringe tid sammen med. Det samme gjelder for hele Briskebyen Lyttemannslag – de har noe å melde og skal være hjertelig velkomne. De bør fortsette å spelle hemmatt!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Briskebyen Lyttemannslag
Start
StudioEner/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg