Flott «ny» stemme

Aldri hørt om den danske vokalisten Lilly før? Ta det helt med ro – da er vi minst to. Nå er du uansett advart: hun er vel verdt å bruke kvalitetstid sammen med.

All grunn til god stemning i studio med Lilly, Gilad Hekselman og Kirk Knuffke. Foto: Gulnara Khamatova

I stadig større grad blir Tor de Jazz lagt merke til også langt utenfor landets grenser. Det er sjølsagt hyggelig og det har blant annet ført til møtet med Lilly, som sikkert reagerer hvis hun blir tiltalt som Lilly-Ann Hertzman også. Et svært hyggelig møte har det faktisk blitt.

Lilly (47) har fire utgivelser på samvittigheten siden 2006. Mye av materialet har tidligere vært skrevet av Lilly og en av platene, “Menneskeblomst”, består av danske tekster. På hennes forrige plate, “Tenderly” fra 2017, var det en av hennes store musikalske kjærligheter, den amerikanske sangboka, som stod på repertoaret.

Den strålende israelske, men USA-bosatte gitaristen Gilad Hekselman var Lillys eneste reisefølge på “Tenderly”, men det frista åpenbart til gjentakelse og da Lilly satte kursen for New York på seinsommeren 2019, så var Hekselman av fullt forståelige årsaker booka inn igjen.

Denne gangen er den eksklusive duoen utvida til trio på sju av de ti låtene. Kornettist i toppklasse, Kirk Knuffke som vi nylig møtte i et annet utsøkt triosamarbeid med Thommy Andersson og Josefine Cronholm, gir denne skatten akkurat det personlige krydderet den spør om hver gang han setter kornetten til leppene.

Med åtte standardlåter som “If You Could See Me Now”, “It Might as Well Be Spring” og Horace Silvers “Lonely Woman”, samt ei originallåt og en nydelig versjon av tradlåta “Scarborough Fair”, forteller Lilly med sin varme stemme og sitt inderlige uttrykk at hun er i stand til å gi disse udødelige låtene, som er spilt inn tusenvis av ganger, noe djupt personlig.

Hekselman, på både elektrisk og akustisk gitar, er så definitivt med på å løfte skatten til nye steder og at det var en lun, avslappa, men samtidig ambisiøs stemning i studio i Brooklyn den dagen det blei spilt inn, kommer veldig tydelig ut gjennom høyttalerne.

Det tok altså sin tid før Lillys og mine veier skulle krysse hverandre. Det var veldig på høy tid skulle det vise. “The Song Is You” er nemlig tidløs musikk for alle årstider og i mange år.

Lilly
The Song Is You
Challenge Records/challengerecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg