Flott oppfølger

Da vokalisten og låtskriveren Grete Skarpeid debuterte knapt 60 år ung i 2016, var det nok en stor overraskelse for de aller fleste. Nå bekrefter hun at det på ingen måte var noe blaff.

Grete Skarpeid omringa av Rob Waring, Aruán Ortiz, Cameron Brown og Gerald Cleaver.

Musikk dreier seg jo ofte om møter. Møter på på mange slags nivå. Logoped Grete Skarpeid på Voss har drevet med musikk siden hun var lita jente i Stavanger, men av en eller flere grunner så har hun spilt ei alt for beskjeden rolle i offentligheten. Møtet med den cubansk-amerikanske pianisten Aruán Ortiz, som besøkte Voss Jazzklubb sammen med Don Byron for noen år siden, skulle heldigvis bøte på det.

Ortiz fikk høre noe av musikken Skarpeid hadde laga og lagra på mobilen, han tente på det han fikk høre og i 2016 så debuten, “My Songs”, spilt inn i New York, dagens lys. Med sine fine låter, sin lyse og uttrykksfulle stemme, fortalte Skarpeid oss at ei ny og interessant stemme hadde gjort sin entré.

Kontakten mellom Ortiz og Skarpeid har blitt godt tatt vare på og nye låter har blitt unnfanga. Høsten 2018 var det klart for ny New York-tur og sammen med et kremlag bestående av Cameron Brown på bass, Gerald Cleaver på trommer og norsk-amerikanske Rob Waring på vibrafon, bekrefter Skarpeid at hun har tatt ytterligere steg.

I mine ører er Skarpeid en historieforteller av rang. Jovisst er det jazz i uttrykket hennes, men det er minst like mye singer-songwriter-impulser der også. Sjøl om det er stor forskjell i utrykket så er det opp til flere tangeringspunkt med for eksempel Rebekka Bakkens univers – det er et stort kompliment i mi bok. Hun er en formidler jeg tror på og med de inderlige arrangementene til Ortiz, som uten unntak kler Skarpeids tekster, så har dette blitt veldig fint.

Bortsett fra en Olav H. Hauge-tekst oversatt til engelsk, en tekst på norsk, samt en fin versjon av “My Favorite Things”, så er all tekst og musikk skrevet av Skarpeid.

Det tok altså si tid før Grete Skarpeid kom opp til den store overflata. Her forteller hun oss at modenhet og et levd liv absolutt er en viktig og fin ingrediens når god musikk med innhold skal unnfanges. Og så dette viktige møtet da.

Grete Skarpeid
Beyond Other Stories
Origin Records/originalts.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg